На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Започва мащабна модернизация на ВиК-мрежата във Варна Прокарват канализация във вилните зони и спират течовете по водопровода към Златни пясъци

Снимка: Архив

Мащабна модернизация на ВиК-мрежата за 138,4 млн. лв. започва във Варна. Със средствата, осигурени по ОП „Околна среда“ и собствено финансиране, ще бъдат изградени над 22 км магистрални и довеждащи водопроводи, както и 81 км канализация в 11 вилни зони край града, които през последните години придобиха вид на квартали.

Проектът предвижда още строеж на нова канално-помпена станция, както и реконструкция и доизграждане на магистралния водопровод Варна-Златни пясъци, по който на места сега загубите на вода достигат до 80%. Според управителя на „ВиК“-Варна инж. Валентин Вълканов предстои избор на изпълнители на отделните участъци. Строителните работи ще започнат след следващия летен сезон, а срокът за финал е 47 месеца.

330 000 жители на морската столица ще усетят ефекта от модернизацията, която ще разреши и хроничния проблем със замърсяването на морската вода на Офицерския плаж, подчертаха от „ВиК“.

Планираните собствени инвестиции няма да доведат до поскъпване на водата до 2023 г., ако през това време няма и драстичен скок в цената на тока, увери инж. Вълканов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.