Започна обратното броене! Благоевград става столица на БГ и световна музика

Снимка: pixabay

С изключително нетърпение жители и гости на Благоевград очакват най-значимите музикални събития от българската и световна сцени. Началото на двудневен маратон от хитове, поставят звездите на българската музика с Наградите на БГ Радио. Изключителен спектакъл на ново място.

Това са само част от изненадите, които започват на 16 юни от 21.00 часа в новия парк „Македония“, района на бившите казарми. Двоен празник отбелязва единственото радио само за българска музика- БГ Радио- 15 години от създаването и 5 години от провеждането на музикалните награди именно в Благоевград. Организаторите повдигат завесата за някои от изненадите- изключително успешната песен на Евровизия – “Beautiful mess” и Кристиян Костов, Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято – Stanga. На сцената в Благоевград ще се изявят и любимите Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната - Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО. В Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2017 участие ще вземат още Авеню, Б. Т. Р., VenZy, Графа, DARA, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Миро, Михаела Филева, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, TITA и още. Тази година наградата „БГ Вдъхновение“, която носи името на Ана Мария Тонкова и е единствената, която се избира от екипа на радиото, ще вземе Йорданка Христова.

Музикалното приключение, което се случва единствено в Благоевград, ще продължи на 17 юни с „Франкофоли. Благоевград“. Началото е от 17.30 часа отново в новия парк „Македония“. Меломаните ще имат възможност да видят на живо френската изпълнителка с най- нежния глас Имани, както и пионера на електро суинг музиката Паров Стелар, заедно с неговата банда. Звездното присъствие ще допълнят македонската група „Фолтин“ и българският DJ Marten, с които започва дългоочакваният фестивал. В Благоевград ще се случат редица изненади за първи път. Част от тайните е най- новият албум на Паров Стелар, който той ще представи на „Франкофоли. Благоевград“ – „The burning spider”.

Благоевград вече е в музикално вълнение. Анкета сред жителите на града показа, че повечето благоевградчани вече очакват свои близки и приятели от страната и чужбина. Някои от участниците в проучването споделиха, че очакват гости от Румъния, Германия, разбира се Гърция и Македония.

Коментари

Задължително поле