Започна почистване на парижките училищa, където имаше високи нива на олово след пожара в Нотр Дам

Започна почистването на парижки училища, в които бяха измерени високи нива на олово след пожара в катедралата Нотр Дам, предаде АП.

Властите на Париж наредиха миналия месец основно почистване и премахване на създаващите риск за здравето вещества в сградите на намиращи се близо до катедралата училища. Очаква се почистването да приключи преди завръщането на учениците от ваканция за началото на учебната година идния месец.

Парижката служба по здравеопазването препоръча през миналия месец да бъдат направени изследвания на кръвта на децата под 7-годишна възраст и на бременните жени, които живеят близо до Нотр Дам и които са предразположени към здравни проблеми, причинени от оловно замърсяване.

Работите по почистването на оловото в самата катедрала ще продължат следващата седмица при спазването на по-строги правила за сигурност, след като властите ги прекратиха миналия месец заради опасения за здравето на ангажираните с тях работници.

Нивата на олово остават изключително високи в някои части на катедрата, на площада пред Нотр Дам и на съседните улици. Тези райони са затворени

Коментари

Задължително поле