Започна строежът на „Арена Шумен“ с 2300 места

Изграждането на зала „Арена Шумен“ с 2300 места за зрители и възможности за всички видове спорт и културни мероприятия стартира в сряда. Символична първа копка направиха кметът на града Любомир Христов и заместникът му по строителство инж.Боян Тодоров. Ръководителят на проекта Емил Мартинов от фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“ обяви, че най-късно до 8 февруари идната година многофункционалната зала ще бъде готова. Срокът, фиксиран в договора между общината и обдинение „Шумен спорт“, е 354 дни.
Изкопните работи на терена на вече съборените казарми на „Пети полк“ стартираха веднага. До края на идната седмица е планирано да се започнат и фундаментите на сградата. Конструкцията е монолитна, покривът е върху метална конструкция, фасадата е оригинално решена. Строителят ще предаде обекта готов до подовите настилките, подходящи за международни състезания. В залата ще има всичко нужно – съблекални, бани, помещения за пресконференции, търговска чест, билетни каси, решена е с парадни трибуни, които гледат към Шуменското плато, обясни изпълнителят. Ще има паркинг с 300 места и зелени площи за отдих. В последствие ще се търси инвеститор за хотел.
„Това ще стане един от най-привлекателните райони на Шумен“, каза кметът Христов и настоя спортистите отсега да се готвят за откриването.
За строителството на залата от държавния бюджет бяха отпуснати 8 млн.лв. с решение на МС през август м.г.

Íàé-êúñíî äî 8 ôåâðóàðè äîãîäèíà òðÿáâà äà å ãîòîâà  "Àðåíà Øóìåí", êàçà Åìèë Ìàðòèíîâ /âëÿâî/
Íàé-êúñíî äî 8 ôåâðóàðè äîãîäèíà òðÿáâà äà å ãîòîâà „Àðåíà Øóìåí“, êàçà Åìèë Ìàðòèíîâ /âëÿâî/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.