Започна VIII Конгрес на БФС

Конгресът на Българския футболен съюз протича при засилени мерки за сигурност, разположена около и в хотел "Маринела" в София. Напрежението се засили още преди самото начало. Тогава двама от тримата кандидати Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати на конгреса. официалния старт на заседанието. Легендата на ЦСКА заяви, че му е било казано да се върне след тайния избор на комисии. В крайна сметка около 12:30 часа Пенев и Дражев бяха допуснати до работата на конгреса.

“Това не е конгрес, а сбирка на досегашното ръководство и щатни служители - каза Дражев. -Имитират, че правят общо събрание, и показват, че с парите на БФС, УЕФА, ФИФА и Министерството на младежта и спорта са платили маса пари за едно мероприятие, на което половината участници са нередовни и недействителни. Но аз не се учудвам, тъй като те са свикнали да играят в уговорени мачове.”

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри конгреса като приветства делегатите и им пожела ползотворна работа. След него и спортният министър Красен Кралев отчете добрата работа на футболния съюз и министерството на спорта.

По време на осмия Конгрес на БФС бе утвърден съставът на преброителните комисии за гласуване и комисиите по удостоверяване на изправноста на делегатските документи.

Комисията за избор на президент на централата е в състав: Лъчезар Димитров Кирил Николов Красимир Манолов Милчо Арсов Страхил Симеонов.

Около двайсетина фена са пред хотела, някои с "червени" шалчета. Те подкрепят Любослав Пенев и са издигнали транспарант: "Футболът в името на България".

Право на участие в VIII Конгрес на БФС имат общо 546 клуба с право на глас. На Конгреса ще бъде предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, докато 145 клуба ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ