Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Над 5 хиляди души са заболели от грип за една седмица у нас

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Зареждат трактори с гориво на полето Забраняват пренасянето на бензин в туби над 20 литра

Фермерите със съдове до 50 куб. м.

20 хил. лв. капитал за пълнене на бутилки с газ

Земеделските стопани ще може да зареждат с гориво тракторите си на полето. Това предвиждат текстове в проектозакона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с продукти от нефт, които са предложени от депутати преди второто му четене.

Утре законопроектът ще бъде разгледан на съвместно заседание на комисиите по енергетика и по бюджет и финанси към парламента. Земеделските производители ще могат да зареждат тракторите си със гориво от собствени бази, ако разполагат със собствени или наети резервоари с обща вместимост не повече от 50 куб м.. Освен това тези съдове трябва да се намират в техен имот, или нива, за която имат договор за наем, а на властите трябва да се предоставят GPS-координатите им. Така данъчните ще знаят къде се намира всеки обект и ще може да го проверяват. Съдовете на фермерите ще трябва да бъдат с монтирани средства за измерване на изведените от тях количества горива. Като фермерите ще може да зареждат тракторите и направо на полето, но ще може да транспортират до тях до 1000 литра гориво.

Забранява се зареждането на автомобили с гориво от мобилни бензиностанции или други пътни превозни средства. Освен изключението за фермерите има още едно – зареждането на собствен автомобил с използване на максимум един съд с вместимост до 20 литра. Така, ако наредите в багажника туби по 25 литра ще бъдете глобени. Като санкциите са от 20 хил. до 200 хил. лв.

Предложени са и промени, които облекчават изискванията, предвидени в първоначалния вариант на законопректа. За пълнене на бутилки с втечнен нефтен газ (LPG) ще се изисква капитал от 20 хил. лв., при 200 хил. в първоначалния вариант.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не губете време, за да гледате филм с по-ниско качество.
    Виждал съм други сайтове, които са много по-приятно и високо качество.

    Тук е мястото, където съм гледал >>> starmovie32.xyz

  2. Bravo umnici.. Kak se zarejda edin traktor sus 100 l. rezorvoar s gorivo transportirano v avtomobila na traktoroista s edna tuba do 20 litra ? Pojarnikara ne znae li protivopojarnite iziskvaniq za zarejdane na selskostopanska tehnika na benzinostancii? Ako traktora doleti do benzinostanciqta..

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.