Засилват полицейското присъствие по пътищата и в курортите край Варна

Ще има засилено полицейско присъствие за предстоящите празници-8 декември, Коледа и Нова година по пътищата и в курортите край Варна. Това съобщиха на брифинг зам.-директорът на ОД на МВР Андрей Ангелов и началник сектор "Пътна полиция" главен инспектор Петко Камбуров.

Започват проверки на обекти, търгуващи с пиротехнически изделия и на стоки без бандерол. „МВР ще следи за спазване на законовите разпоредби за забрана продажбата на пиратки на непълнолетни, за лицензи на търговските обекти, както и правилното съхранение и продажба само на установените количества“, каза Андрей Ангелов.

Полицията планира и акции за акцизни стоки без бандерол като тютюневи изделия, алкохол и други, посочи Ангелов. Проверяват се хотелите в курортите за противопожарното им състояние, пропускателен режим и дали са взети необходимите мерки за протичане на масови мероприятия заради студентския празник и традиционното събиране на чуждестранни туристи на празниците.

Засилено присъствие на служители на реда ще има в големите търговски вериги, молове, храмове и на входа и изхода на Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България