На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Застрахователните и пенсионните дружества са стабилни (ОБЗОР)

Снимка: Пламен Стоименов

Проверката на активите на пенсионните фондове и балансите на застрахователните дружества показа, че двата големи и важни сектора за нашата икономика са стабилни, устойчиви и добре функциониращи. Това обяви председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова на пресконференция, на която представи  резултатите от стрес тестовете.

Застрахователният сектор покрива повече от 100% от капиталовите изисквания, допълни председателят на КФН. От доклада на комисията става ясно, че при 13 компании е установен капиталов недостиг към юни миналата година, но тези дефицити са сравнително ниски по отношение на капиталовите изисквания и допустимите собствени средства в застрахователния сектор. До края на прегледа 7 от дружествата вече са набрали нужните средства, а пет трябва да увеличат капитала си, обясни още Караиванова. И допълни, че повечето компании вече са започнали да прилагат мерки, за да покрият дефицитите. Очакваме това да бъде изпълнено в следващите от три до шест месеца, каза тя..

Относно допълнителното пенсионно осигуряване КФН го определя като устойчиво.

„При пенсионноосигурителните дружества има установен системен проблем основно със свързаните лица. Затова се препоръчват промени в законодателството и промяна на дефиниции“, коментира Карина Караиванова. По думите й има проблеми и при оценките на инвестиционни имоти, като комисията вече е предложила мерки за тяхното разрешаване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.