На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Затворници и партньорките им искат свиждания със секс без камери

Снимка: Архив

15 затворници, мнозинството с доживотни присъди за убийства, и партньорките на трима от тях се изправят пред съда с искане да отмени заповед, според която интимните свиждания се провеждат в присъствието на надзиратели и се следят с камери, съобщава Lex.bg.

Делото е висящо пред Върховния административен съд. Насрочено е за 15 март, за когато затворниците Светломир Нешков, Джок Полфрийман, Станислав Методиев-Сиси, Марио Пеев, Мирослав Събев, Ангел Велков, Енчо Енчев, Митко Харакчиев, Юлиян Зашев, Назъм Азис, Йордан Петров, Здравко Петров, Халил Хасан, Александър Джунджуров, Антонин Влаев и жена му Галина Влаева, както и Валя Петкова, приятелка на Нешков и И.Борова – интимна партньорка на друг, настояват да присъстват.

Делото е образувано по жалба на затворниците срещу решение на Административен съд София-град, с което е отказана отмяната на заповедта на бившия шеф на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов, с която е регламентиран редът за т.нар. удължено свиждане.

Затворниците се жалват от заповед на шефа на ГДИН, с която са лишени от уединение при интимните свиждания. Според заповедта т.нар. удължено свиждане е за срок до 4 часа, то е вид поощрителна мярка и в заведенията от закрит тип и поправителните домове се провежда в помещения, при възможност оборудвани със системи за видео-наблюдение и мероприятието протича в присъствието на надзиратели.

Според лишените от свобода тези условия нарушават основни техни права и тези на семействата и близките им.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Какво следва? Да обединят мъжките и женските затвори и рецидивистите с криминални гени необезпокоявано да се възпроизвеждат, защото иначе им нарувашат правата ли? На бас, че пак е замесен БХК, чийто агенти също трябва да се радват, че още не са стерилизирани.

    1. Не поставяй под въпрос демократичните ценности!

  2. КРИМИНОГЕННИ ТИПОВЕ, ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ, СЕКС ПРЕД КАМЕРИ НЕ Е ПОРНО, ЗАЩОТО В СЛУЧАЯ САМИ СТЕ СЕ ОБРЕКЛИ НА ТОВА. ИСКАТЕ ЛИ ДА БЪРКАТ В ЯМИТЕ МЕЖДУ КРАКАТА НА НА ПРИЯТЕЛКИТЕ ВИ, СТРАХУВАТЕ СЕ ЧЕ КОЛЕТИТЕ С НАРКОТИК ЩЕ БЪДАТ ИЗВАДЕНИ И ЩЕ УВИСНЕТЕ…
    ИЗВЕСТНО НИ Е ЧЕ ПИКАЛАТА ВЪОБЩЕ НЕ ВИ СЕ ВДЪРВЯВАТ ПРИ СИЛНАТА ХРАНА В ЗАТВОРА КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ. АКО ИМА НЯКОЙ НЕРЕЗ, КОЙТО ВИ ОПРАВЯ ТО ТОВА Е СЛУЧАЙНО.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.