Затвор за превъртане на километража

Манипулирането на километражите на автомобилите в ЕС ще бъде криминализирано още през следващата година, съобщи евродепутатът Андрей Новаков. Европейската комисия одобри предложената от него програма срещу манипулирането на километражите. Тя предвижда създаването на единна информационна система, обединяваща данните от годишните технически прегледи на всички моторни превозни средства. Така показанията за пробег на всички употребявани коли, микробуси или камиони ще бъдат обновявани по време на ежегодния технически преглед и ще са достъпни на създаден за целта сайт. Стойността й е 1,25 милиона евро и предстои да бъде заложена в Бюджет 2018 на Европейския съюз и да започнат подготвителни действия за нейното прилагане.

Според Новаков с новите правила на практика превъртането километражите ще се обезсмисли. “Надяваме се, до голяма степен да решим този проблем, защото това коства хиляди евро на всеки човек. Това буквално е измама, която краде парите на хората. Да не говорим, че може да струва и човешки живот, че може да изложи на опасност живота и здравето на хората.”, коментира евродепутатът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. че какво пречи на говедата на руски да решат проблема без брюксел?

  2. Аз имам информация за мерцедес модел….., за да превъртиш километража трябва да синхронизираш информацията от три датчика едновременно. Но и това не помага. Когато се изработи защита винаги ще се намери кои да я разбие.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.