Защо Дейвид Шуимър не стана филмова звезда

Въпреки многобройните роли като Робърт Кардашиян в минисериала "Народът срещу О Джей Симпсън" или гласът на жирафа Мелман в анимационния сериал "Мадагаскар", Дейвид Шуимър е познат на всички поколения като палеонтолога Рос Гелър в сериала "Приятели". Популярната поредица е заснета в продължение на десет сезона, като към края всеки от главните актьори получава по милион долара на епизод.

Въпреки че сериалът прави и шестимата участници в него световно известни, Дженифър Анистън е единствената, която постига и значими филмови роли. Днес 57-годишният Шуимър можеше да е на нейната висота, ако не беше отказал роля в по-късния филмов хит.

В подкаст Шуимър разкри, че е отказал роля във филма от 1997 г. "Мъже в черно" с Уил Смит и Томи Лий Джоунс. „Все още не знам дали това беше правилното решение“, призна Дейвид. „Може би кариерата ми щеше да поеме по друг път, ако не бях отказал“, допълни той.

Актьорът спомена още, че предложението е дошло, докато снимал романтичната комедия "Перфектно убийство" с Гуинет Полтроу и се е подготвял да режисира първия си филм. В същото време той смята, че в такива ситуации човек трябва да следва интуицията и сърцето си. „Вижте, аз наистина съм наясно, 20 години по-късно, може би и повече, че „Мъже в черно“ щеше да ме направи филмова звезда“, заключи Шуимър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица