За осма поредна година отличиха изявени учители в Сливен за Деня на народните будители

За осма поредна година в навечерието на Деня на народните будители бяха отличени изявени учители от Сливен и областта с наградите „Софроний Врачански”. Това стана на церемония в Регионалното управление на образованието. Берн Щендер, съветник по образованието в посолството на Германия у нас, отбеляза, че подобни отличия са без аналог в страната ни, както и в родината му. Щендер участва в двудневен семинар с учителите по немски език от Източна България и бе гост на празничното събитие.

Специалната награда „Софроний Врачански“ бе присъдена на учителката Ирина Дюлгерова от детска градина „Елица“ в Сливен.Награди бяха присъдени в още няколко категории. „Директор на годината“ станаха Стефка Великова, директор на ДГ „Зорница“ в сливенското с.Гавраилово, и Георги Тузлуков, директор на СУ „Аргира Жечкова“ към женския затвор в Сливен. Отличието „Екип, колектив на годината“ бе присъдено на ДГ „Детски свят“ в Нова Загора и на СУ „К.Константинов“ в Сливен. Наградите „Учител на годината“ бяха отредени на Таня Вълчева от ДГ „Теменуга“ в Сливен, Надка Димитрова от ОУ „П.Хилендарски“ в с.Тополчане, Даниела Тодорова от ОУ „Д-р Ив.Селимински“ в Сливен, Елисавета Коларова от ППМГ „Д.Чинтулов“ в Сливен, Минко Минчев от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков“, Юрка Николова от ЦСОП „Д-р Вл.Шуманов“ в Сливен, педагогическия съветник Милена Минчева от ОУ „Хр.Ботев“ в с.Самуилово.

С наградата „Млад учител – успешен старт в професията“ бе отличена Катерина Стоянова от ОУ „Хр.Ботев“ Сливен, с „Активни педагози – преди и сега“ – Галина Балканска от ОУ „Неофит Рилски“ в Твърдица, със „Спомоществовател на образованието“ - „Ротари клуб“ в Нова Загора. „Наградите бяха връчени от областния управител Чавдар Божурски, зам.кмета на Сливен Пепа Чиликова, началника на РУО Милена Чолакова. Божурски отбеляза, че работата на учителите е приоритет на държавната политика особено днес, когато институциите полагат много усилия спрямо част от децата, за да ги върнат и задържат в образованието. Той допълни, че в тази насока в Сливенска област са постигнати добри резултати.

Наградите „Софроний Врачански“ са учредени от Регионалното управление на образованието. Те се присъждат за високи постижения или цялостна професионална дейност в областта на просветата на учители, педагогически екипи и директори от детските и учебните заведения в Сливенска област.

На снимките: Част от отличените учители.

Коментари

Задължително поле