Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 23 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

За свободата на словото Леят се някакви напеви на гняв и разочарование

Който иска да хули във всички посоки, да си създаде медия

Аз не разбирам нито от радио, нито от журналистика, нито от слово. Но разбирам от математика. За да функционира едно предприятие (в случая Националното радио), някой трябва да даде едни пари. Парите ги дава държавата.

И тук идва грешката: Държавата не е народът! Държавата е всъщност управляващата партия/коалиция. Да – физически парите са на данъкоплатеца, но той чрез избора си е упълномощил управляващата партия/коалиция в лицето на правителството да се разпорежда с тези пари.

Ето го и парадоксът: Под мотото „Свобода на словото“ искаме журналистите да имат право да плюят по оня, който им дава парите?!?! Математиката казва „НЕ – не може!“ И това не е удар срещу свободата на словото, а закон, на който се подчинява нашият свят, нашата цивилизация.

Свобода на словото има! Когато директорът те свали от ефир, си прибираш вещите, тръгваш си и отиваш в друга медия, от трибуната на която можеш да си плюеш по набелязания обект. Естествено в другата медия също има ограничения. Така е устроен светът. И това се нарича бизнес. А не удар срещу свободата на словото.

Който иска да хули във всички посоки, да си създаде медия, да си я плаща и да си скандира и „черно“, и „бяло“ – никой няма да го спре. Но някак глупаво ми се струва да искаш някой да ти плаща заплата, за да скандираш срещу собствените му интереси.

И сега е ред на тъжната част: С все по-бързото развитие на комуникациите, изискванията се повишиха. Летвата за журналистите се вдигна и много, ама много малко от тях са в състояние да покрият норматива. Жалко е, че със сегашните си действия журналистите приличат повече на стадо – скупчват се пред радиото и скандират „Свобода на словото“. Леят се някакви напеви на гняв и разочарование, някакви сигнали хвърчат към международни журналистически организации… Социалните медии преливат от осъдителни реакции… И нито думичка за РЕШЕНИЕ.

Иначе били четвъртата власт.

Да, но това е било преди да бъдат изпокупени от петата власт.

От фейсбук

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.