Звездата Андрю Линкълн: Научих много от „Живите мъртви“

Андрю Линкълн е една от големите звезди на сериала „Живите мъртви“, който се превърна в едно от най-успешните телевизионни явления на нашето време. Втората част на деветия сезон започва по FOX на 11 февруари.

Във втората половина от девети сезон на „Живите мъртви“ групите оцелели – вече познати и нови, продължават да се борят с последиците от събитията през изминалите 6 години. След изчезването на Рик много от героите са се отчуждили едни от други и, в някои отношения, са станали непознати и за самите себе си. Всички обаче знаят, че са в непосредствена опасност. Скоро ще си дадат сметка, че светът зад стените не функционира така, както са мислили. Правилата и способите за оцеляване на групата вече не могат да гарантират тяхната безопасност. На пътя им се изпречва чисто нова заплаха и те скоро ще разберат, че тя не прилича на нищо, с което са се сблъсквали досега. Групата започва да се съмнява в собствените си възприятия и в това, което смятат, че виждат. Онова, което изглежда нормално в този постапокалиптичен свят, скоро ще се окаже по-ужасяващо и кошмарно от първите дни на епидемията. Единственото сигурно нещо е, че залогът е огромен.

„Живите мъртви“ е заснет по поредицата графични романи на Робърт Къркман, издадени от Image Comics. Сериалът разказва за месеците и годините след зомби апокалипсиса и проследява група оцелели, поели на път в търсене на безопасен дом. Изпълнителни продуценти са водещият сценарист Скот М. Гимпъл, шоурънърът Анджела Канг, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейв Алпърт, Грег Никотеро, Том Люс и Денис Хът.

Интервюто с Андрю е предоставено на „Труд“ специално от FOX България. 

- Андрю, ще ни разкажеш ли какво научи през всичките тези години от твоя персонаж от „Живите мъртви“ Рик Граймс?

- Научих толкова много. Съвсем сериозно, това, което научих за себе си, е че винаги съм мечтал да работя в Америка с американски актьори, и мисля, че дори още в училището по актьорско майсторство забелязвах особености в речника и стила на игра в тази страна, на които се възхищавах. Така че за мен беше много вълнуващо да прекарам 9 години в сериала и голяма част от актьорите от Американската актьорска гилдия да идват на снимките, за да бъдат убити от мен.

Но да. Всеки, който е бил в Атланта, Джорджия в разгара на лятото, знае колко е горещо. Научих се на работна етика от този екип, която по-рано не притежавах. Определено имах отношение към работата и преди това, но тази отдаденост, която направи шоуто едно от най-продължителните, е това, което ще отнеса със себе си.

- Какво си спомняш от последния си снимачен ден?

- Помня как събарях декорите. Последният си ден съборих всичко. Снимахме сцена и аз направих нещо, което ми се стори чудесна идея. Дръпнах нещо и декорите просто паднаха върху главата на единия оператор. Той се свлече и аз си казах „О, не.“ Там имаше хора от списание Entertainment Weekly. И така, през последния си ден леко нараних един от операторите. Той е чудесен човек и беше добре. Никой не пострада по време на снимките. Но това е един от последните ми спомени и дължа извинение за това. В обръщението си към екипа започнах с оператора. Сбогуването беше удивително, защото това са хората, с които съм работил по сериала в продължение на 9 години. С много от тях бяхме заедно от първия ден и все още са част от екипа. Това свидетелства за силата на сериала по един изключително трогателен начин.

- Можеш ли да ни кажеш малко повече за решението си да напуснеш сериала? Какво означава тази промяна?

- Бях на снимките и много съжалявам за решението си. Това е един удивителен сериал и затова идеята е ужасна. Но всеки ден, когато съм със семейството си и виждам лицата на децата ми, осъзнавам, че решението беше правилно. Толкова е просто. Сериалът, разбира се, ужасно ми липсва. Липсват ми общуването, отношенията, хората. Много се вълнувам за всички, които ще гледат този сезон. Анджела и нейният екип внесоха в сериала нещо ново. Съвместната работа и вълненията, които изпитахме докато създавахме епизодите са чудесни. На снимките има енергия, която напомня за първите четири сезона. И наистина много се радвам, защото смятам, че сюжетът сега, когато напусках сериала, е дори по-добър отколкото беше, когато се присъединявах към каста.

- Имате много силно приятелство с Норман Рийдъс. Често сте си правили номера. Смяташ ли, че ще понесе тежко това, че вече не си там?

- Не. Мисля, че ще продължи с номерата. Не се тревожа за това.

- Какво беше усещането да гледаш епизоди отстрани? Мислиш ли, че ще продължиш на гледаш?

- Страхотно. Беше невероятно да видя цялата свършена работа, отношение и отдаденост. Мисля, че Норман се справя изключително във водеща роля, както и Данаи и Мелиса Макбрайд. Харесвам и новия екип. Дан Фоглър е огромен талант и чудесна придобивка за сериала. Просто е страхотно. Вълнуващо е да видиш как се появява този нов свят, много е зареждащо. И мога да кажа, че разбрах защо все още сме тук след 9 години. Това е един много добър сериал. И знам в какво съм вложил времето си.

Коментари

Задължително поле