Звездата от "Коса" Джон Савидж пее заедно със солисти на Опера Пловдив

Легендарният Джон Савидж, който изпълнява ролята на Клод Хупър Буковски в хитовия филм "Коса" ("Hair") на режисьора Милош Форман се срещна с част от младите солисти на Опера Пловдив. В момента те са в "предстартова треска" преди премиерата на 25 март на сценичната версия на "Коса", която следва оригиналния мюзикъл и наподобява повече на рок концерт, без да търси прилики с прочутия филм на Милош Форман. Музикалният поздрав за Джон Савидж бе специално организирана изненада за холивудския актьор от екипа на Държавната опера в Пловдив и директор на "София Филм Фест" Стефан Китанов.

"Тези хора са много талантливи", възкликна Джон Савидж, още щом видя репетицията на солистите. Той не издържа дълго в ролята на зрител и запя "AQUARIUS" заедно с Маги Джанаварова, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев. Американският актьор прие да бъде представен като официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив, а неговото послание да бъде включено в програмите на спектакъла.

Най-успешният мюзикъл в историята на жанра ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков и постановъчния екип: режисьор - Георги Динев, хореограф - Анна Пампулова, художник костюми - Яна Дворецка, вокална подготовка - Яна Делирадева. В проекта освен младите и талантливи солисти, подбрани след специален кастинг, участват и гост-инструменталистите Николай Карагеоргиев, Петър Койчев, Александър Леков, Румен Бояджиев-син и Венелин Георгиев. Премиерата на "Коса" на Опера Пловдив ще провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21-ви век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони