Звездният дъжд носи ключ към душата

По-зрелищен и ярък метеоритен дъжд сбъдва желания до дни. Потокът на Персеидите, които всяка година навестяват Земята през август, този път ще бъде в пъти по-силен. Затова астролози зоват да отворим душите си, за да може да настъпи нужната промяна в живота ни.

Пикът на падащите звезди ще бъде в нощта на четвъртък срещу петък, обясниха за „Зодиак“ от Националната астрономическа обсерватория „Рожен“. „Всяка година по едно и също време Земята пресича пътя на една вече умряла комета и по траекторията й има остатъци от нея - малки прашинки, камъчета. Те навлизат в атмосферата и ние ги виждаме като падащи звезди. Случва се така, че понякога минаваме много близо до самото място, където е била кометата, и тогава се наблюдават повече падащи звезди“, уточни доц. Никола Петров от НАО „Рожен“.

Но освен че са чисто астрономическо явление, Персеидите носят със себе си и ключ към човешката душа. Благодарение на тях се сбъдват желания, категорични са астролози. Според тях всяко небесно тяло има своя висша същност, своя вибрация, която оказва влияние.

Вярването за метеоритите дъждове е много дълбоко вкоренено в психиката на хората. И като при всяко вярване се създава енергийно тяло - егрегор. (б.а. - енергия, произведена от желанията на много хора, насочена към една обща цел). Затова, като видиш падаща звезда и веднага си пожелаеш нещо, то се сбъдва“, разясни за „Зодиак“ влиянието на Персеидите астрологът Михайлина Никлева-Мишел.

По думите й това е много фин момент, когато силата вътре в нас се отключва и кара желанията да станат реалност.

Като виждаме това сияние в небето, тези падащи звезди, веднага се включва това психично-енергийно поле, което пази спомена на толкова поколения наред. Става изключително тайнство. Човек временно изключва своя много негативен разум, който по принцип чупи крилете на душата, на сърцето, на чувството“, уточнява астрологът.

Целият процес е част от законите, които движат вселената и човека. При тях водещо е чувството, идеята. „Когато хората почувстват със сърцето си, тогава нещата се сбъдват. Точно това става по време на метеоритен дъжд. Водещо е чувството, защото разумът е приспан. Енергията, която прави нещата да се осъществяват, следва чувството. Колкото повече се освобождавате от разума, толкова повече се сбъдват желанията“, категорична е Мишел.

 

Капан на зазоряване

По това време на годината има повишено ниво на метеори, които произлизат от съзвездие Персей - оттам и тяхното име Персеидци. Най-много от тях се наблюдават преди зазоряване, когато ентусиастите могат да се заложат за наблюдение.

Навлизането на тези парченца, камъчета, песъчинки в атмосферата на Земята става с по-голяма скорост и с по-голяма температура и затова се виждат по-често, обяснява доц. Никола Петров. Това обикновено се пада след полунощ. „За България пикът на Персеидите ще бъде на 12 август между 6 и 8 ч. сутринта. Ще наблюдаваме повече от тях“, уточни още ученият и допълни, че абсолютният максимум за планетата от нашите географски ширини няма да може да бъде наблюдаван.

Ученият смята, че не могат да повлияят на хората. Все пак обаче има възможност да се повиши нивото на йонизацията в рамките на няколко дни, докато е най-силният поток от небесни тела.

 

Астролозите съветват:

Пуснете старото и дайте път на новото

Силното влияние на още едно астрономическо явление ще бъде усетено през следващите дни. На 18 август предстои пълнолуние, което ще бъде във Водолей. „Интересното е че, действително това пълнолуние ще бъде много дълбоко акцентирано, защото то е предвестник на слънчевото затъмнение, което очакваме на първи септември. Така че в двете седмици от 18 август до първи септември действително ще бъдат малко по-напрегнати и човек ще може да види тенденциите, които се задават в личния му живот. Причината е слънчевото затъмнение, което залага нов процес“, посочи астрологът Мишел.

По думите й в посочения период се подготвя глобален процес на посяване на нещо ново. Хората ще бъдат подпомогнати да завършат предишни проекти, теми, идеи. „Самата вълна на това явление с лекота води човек към финализиране на дадена тема. С една дума - не жалете, ако някой или нещо иска да си отиде от живота ви. Не се съпротивлявайте. Много големи грешки прави човек, когато не иска да пусне новото и не иска да се раздели със старото. Така че, завършвайте проектите и ако виждате, че нещо тръгва да си отива от живота ви, пускайте го. Това е закономерен процес. Съобразявайте се с тези цикли и не се съпротивлявайте. Ако хванете вълната на Вселената и вървите с нея, животът ви ще бъде много по-лек. Замисълът на Вселената е да сме като частичка във вълната, тогава нещата стават много по-бързо и много по-лесно“, съветва още астрологът.

Коментари

Задължително поле