Звездни момичета в борба с анорексията

Излишна суета води до хранителни разстройства

Екстремни диети съсипват здравето

Tейлър Суифт, Деми Ловато, Мери-Кейт Олсън, Кели Кларксън, Лили Алън - всички тези смели жени открито говорят за това как хранителни разстройства и проблеми с възприемането на собственото им тяло са им пречили да живеят пълноценно. Ето историите на някои западни звезди, които са успели да победят болестта и да се отърват от комплекси.

Лили-Роуз Деп

Дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради преди няколко години призна, че е била изправена пред анорексия. В интервю моделът каза, че се притеснявала от коментарите за болезнената є слабост и това какво мислят другите за нея. Тогава родителите є се опитват да я защитят от вниманието на пресата и не я водят на премиери или други светски събития.

“Коментарите ме разстроиха, защото много упорито се опитах да се справя с този проблем, възникнал преди няколко години. Всеки, който се е сблъсквал с болестта анорексия, знае колко трудно е да се върне назад”, казва Лили-Роуз.

Лицето на “Шанел” подчертава, че иска тийнейджъри, които като нея са изложени на риск, да обърнат внимание на нейното признание.

Според Лили-Роуз, днес тя расте, работи върху себе си и е много горда от постигнатия напредък в борбата с анорексията. Сега тя е в хармония с тялото си, храни се правилно и няма здравословни проблеми.

Деми Ловато

“Започнах да преяждам, когато бях на осем години. Така че през следващите 10 години имах наистина нездравословна връзка с храната”, казва актрисата и певица Ловато. Момичето е диагностицирано с булимия. В интервю певицата признава, че около нея винаги е имало хора, които са є диктували как трябва да изглежда. В резултат на това Ловато се измъчва с екстремни диети, които осакатяват здравето є. Според нея именно хранителното разстройство я е довело до ръба на живота и смъртта поради предозиране през 2018 г.
Сега Деми води здравословен начин на живот и иска да помогне на хора, които са се сблъсквали с подобни трудности.

Порция Де Роси

В мемоарите си от 2010 г. “Непоносима лекота: История на загубата и печалбата” актрисата разкрива, че веднъж е спазвала строга диета и е консумирала со 300 калории на ден. В резултат на това в един момент звездата тежи само 37 килограма! “Анорексия се прокрадна в мен, маскирана като здравословна диета и професионален подход”, пише тя.

Справянето с болестта не е лесно: в следствие на сериозно храносмилателно разстройство, анорексията постепенно се трансформира в булимия. Любовта помага на актрисата да се справи с трудностите. През 2004 г. Порция се срещна с настоящата си съпруга, телевизионната водеща Елън Дедженерис 

Джери Халиуел

Певицата говори открито за борбата си с булимия през 2003 година. “Помогна ми това, че говорех открито за проблема си с други хора, които имаха същата зависимост”, казва Джери.

След като напусна “Spice Girls”, звездата има хранителни проблеми. Притеснява се от напълняването си, чувства се дебела и накрая се разболя. По препоръка на приятеля си Роби Уилямс тя отива в клиника в Аризона, където се лекува.

Ирландия Болдуин

През август тази година моделката отбеляза шест години, откакто успя да се възстанови от хранително разстройство. “На 15 август се навършват точно шест години, откакто се справих с анорексия, булимия и други хранителни разстройства, с които се борех от много години”, казва Ирландия във видео, публикувано в блога є. “Повярвайте ми, всички болки и разрушения, които си причиних, не си заслужаваха!”, казва моделът.
Болдуин си спомня как след всяко хранене трябвало да бяга до тоалетната да повръща, да търси хапчета за храносмилане или да бяга по пистата, докато не почувства дива умора в краката си.

“Четях коментарите на хората, когато започнах да се изявявам като модел. И всеки път, когато някой ми казваше, че съм твърде висока или прекалено дебела, за да бъда модел, тичах на пътеката”, споделя хубавицата.

Сега Ирландия живее в хармония със себе си. Тя се радва на живота, тренира за удоволствие, яде здравословна храна и понякога си позволява да похапне любими лакомства.

Коментари

Задължително поле