На 23 май 2019 да почерпят

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка заради Брекзит

Златна гъска храни „еколозите“ Прибират милиони евро за опазването на „застрашения вид“

НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

„Зелените” спъват изграждането на „Струма” Правят сбирка в Кресна

Местните и бизнесът искат Източния вариант на трасето

“Зелените” отново се опитват да спънат изграждането на магистрала “Струма”. За целта правят утре сбирка в Кресна, на която да агитират местните жители колко е вредно магистралата да преминава през Кресненското дефиле.

Според тях магистралата трябвало да мине изцяло извън дефилето, защото това означавало край на селския и рафтинг туризма.

Този дебат вече бе провеждан преди 2 години в общините Кресна и Симитли. Хората там категорично заявиха, че подкрепят Източния вариант на магистрала, тоест едното платно минава пред дефилето, а другото се качва горе по билото. Бяха направени широки обществени обсъждания и коментари и се разбра, че този вариант е компромисен и изгоден за всички живущи и развиващи бизнес и туризъм в района.

Тогава кметът на Кресна Николай Георгиев изрази пълната си подкрепа за Източния вариант. По думите му той е най-добрият от всички останали. Този вариант за разделяне на магистралата е икономически най-изгоден и най-много щади природата. Ако сегашният път Е-79 се ползва за лента в посока Гърция на новата магистрала, то доста тираджии ще влизат пак в града, за да почиват, за да хапнат, за да си купят храна. А ако мине цялото трасе горе, в района на село Стара Кресна, никой няма да се отбива през града ни, категоричен беше Георгиев.

Междувременно стана ясно, че отсечката от магистрала “Струма” край Благоевград, известна повече като Покровник-Полигона, е готова за откриване. Тя се забави заради откритите археологически находки преди година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Отново неадекватно включване от страна на зелените. Защо трябва да се месят в неща, които не разбират. След като хората, които живеят в района са съгласни с този вариант на магистралата – значи всичко е ок. Нека да не се възпрепятства изграждането на магистралата.

  2. Ако зависи от зелените всички проекти ще приключат и всички средства за тях – пренасочени към банковите им сметки

  3. Е, добре бе, тия нормални ли са????? Те пътували ли са някога по тоя път да видят за кво иде реч. Сигурно не са, щото ако са и са нормални няма да спират изграждането на магистралата. Освен ако не гонят някъв сериозен личен интерес!

  4. Зелените следва да бъдат държани отговорни за всички инциденти по неизградената част от трасето на Струма.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.