Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Зеленият рекет проникна на „Дондуков“ 2

НПО с въпроси до президентството

След тайна среща в президентството с група “еколози”, предвождани от кандидата за депутат от “Да, България” Тома Белев, е взето решението за искане на нова, допълнителна екологична оценка (ЕО) на новия план за управление на Национален парк “Пирин”. Това твърдят от гражданско сдружение “Природата за хората”.

Както “Труд” съобщи, бе безспорно показано, че екологична оценка на “Пирин” вече е направена. Това бе потвърдено в отворено писмо от инж. Антоний Стефанов, начело на екипа, изготвил документа.

Причината за писмото и прикрепената към него съществуваща ЕО стана нареждането на екоминистъра Ирина Костова да се направи нова оценка на плана. То бе взето под уличен натиск на “зелени” организации и намеса на президента Румен Радев.

В тази връзка по Закона за достъп до обществена информация от “Природата за хората” искат сведение за срещата от “Дондуков” 2. Те търсят отговори на 13 въпроса, сред които – проведена ли е среща, и кога, между президента Румен Радев и/или представители на неговата администрация с група “еколози” и участвал ли е Тома Белев в нея. Изискан е и пълен списък на присъствалите на срещата, както и дали на нея е обсъждано, че планът за управление на “Пирин” има извършена екологичната оценка като неразделна част от него, съгласно ЗЗТ и Заданието.

Защо не е дадена публичност на тази среща и информация, какво е обсъждано на нея, питат в заключение от “Природата за хората”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

  1. Пари? Ти нещо не си в час! Томето е като поповете – никога не дава, а само взема. Иначе със страх държи властимащите. Страх, че може да изкара на улицата 50-60 ревльовци, които да вдигнат джабала за хиляда, а власта най-много я е страх от размирици!

 1. Баааа, абе Радев, и ти ли Бруте легна на рекетьорчетата???? Тебе те имахме за сериозен човек….

 2. всичко е геополитика. Забранява се развитието на туризма, за да може да се обезлюдят Родопите и да се превърнат в гнездо на ислямизма. Това е цялата работа и затова на тези момченца се плаща яко, а зад тях лобират още по-мощни центрове. Президентът и правителството не би трябвало да се съобразяват с интереси, финансирани от чужбина, а да гледат българския интерес.

 3. До трола, Давид, най-горе – Какви млади софианци, бе, смешник? 40 рекетьори, половината мулти милионери и пажовете им бяха извадили дежурния си зелен плакат, който носят навсякъде където ходят да искат пари. Това са хора, които не са гъкнали за изсичането на странджа, изсичането и бетонирането на Пампорово, Боровец и цяла България!

 4. Сега, ама друг път
  Не знам дали знаеш, ама Пирин и Родопите нямат много общо
  И подаряването на едното на няколко олигарха с нищо не предотвратява обезлюдяването на другото, ако не го и ускорява даже.
  Ислямизмът ли е нов страшен вълк, с който да плашите червените шапчици? То други шапчици вече не останаха, мислещите хора отидоха в чужбина. Не в Евроазиатската уонъби империя, обаче…

 5. тея нямат спирка. и при папата ще идат във ватикана, ако имат полза от това. по-лошото е, че много хора им вярват.

 6. какви са тея тайни срещи, ако Белев не присъства на каквото и да е обсъждане вдига олелия до небесата без да е никакъв, а сега почна да участва в такива?! интересно

 7. Да де ама откакто вчера излезе информация за срещата Белев мълчи като партизанин.

 8. Тези са от най-стабилните октоподи в страната да ви кажа! пускат си Пипалцата навсякъде 🙁

 9. Уж неправителствената организация “Природата за хората”, измислена от Цековци, е в смъртен ужас, че еколозите държат дори президентът в ръцете си.

  И даже лъжат, че проектопланът за Пирин вече имал екологична оценка. Няма! Това, което го размахват, не е въпросната екологична оценка.

 10. След тайна среща в президентството с група “еколози”, предвождани от кандидата за депутат от “Да, България” Тома Белев, е взето решението за искане на нова, допълнителна екологична оценка (ЕО) на новия план за управление на Национален парк “Пирин”. Ей така се случват нещата в България, след тайни срещи и след договорки под масата.

 11. Явно и Радев ще бъде като Плевнелиев: ще робува на идеите на Иво Прокопиев и когато се съберат 50-100 “зелени”, които да вдигат шум пред Президентството – панически ще изпълнява техните искания! Жалко за него! Но след време ще разбере, че с подобно страхливо поведение може да остане на този пост само и единствено един мандат!

 12. Eто кой е подлъгал президента Радев. Отново Белев и неговите хора са изопачили реалните факти. Айде сега да видим какво ще отговорят от президенството и МОСВ, който отмениха напълно законно решение.

 13. Толкова е ражисирано и нелепо това мероприятие, че нама повече накъде! Пълни безсрамници са тези псевдо еколози.

 14. Аз наистина симпатизирах на ген. Радев, но след тази му изцепка със зеления октопод на Тома Белев – загуби подкрепата на един свой симпатизант!

 15. Първи сериозен фал на Радев, че се заигра с тези зелени мошеници, които извиват предизборно ръцете на държавата, понеже е слаба в момента.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.