Зеленски прави кастинг за депутати

Търсят се хора без опит в политиката, но с морал

Володимир Зеленски се надява неговата партия “Слуга на народа” да спечели предсрочните избори през юли, за да сформира правителство.

Екипът на украинския президент Володимир Зеленски покани гражданите да се включат в конкурс, с който ще бъдат избрани кандидатите за депутати на неговата нова партия “Слуга на народа”, която цели да отнеме властта от дискредитираната политическа класа, предаде Ройтерс.

От кандидатите не се изисква политически опит, дори липсата на такъв е предимство. “На първо място тези хора трябва да бъдат с висок морал и принципи и да се стремят да разберат и изпълнят задачите, които ще им постави украинското общество”, заяви партийният лидер Дмитро Разумков.

Мераклиите за депутати трябва да подадат заявления за участие в конкурса в уебсайт, като опишат препоръките си и предложения за нови закони. След това те ще бъдат проучени с помощта на международни компании. Възможно е представители на “Слуга на народа” да използват и детектор на лъжата, за да изпитат честността на кандидатите.

Партията на Зеленски не е представена в парламента. Проучванията сочат, че “Слуга на народа” ще спечели предсрочните избори през юли, но няма да има мнозинство.

Коментари

Задължително поле