Задържаха 24-годишен след скандал пред дома на жена и юмрук върху полицай

Европейската комисия предлага реформа на ДДС

Ивайло Московски: България ще предложи Балкански коридор за високоскоростен интернет 5 G

Васил Велев, АИКБ: Определено има „зелен рекет”, той е факт

Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Земеделци и животновъди: Необходимо е европейско финансиране на 100%

Снимка: Пламен Стоименов

„Гъските изядоха парите – това са недопустими изказвания“. Това заяви пред Министерството на земеделието и храните, на национален протест на животновъдите и земеделците, Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите.

По думите му агроекологоята е жизненоважно перо. „Необходимо е европейско финансиране на 100%. МЗХ връща удобни отговори на исканията на земеделците“, заяви Синапов. Протестиращите заявиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат в цялата страна.

Тютюнопроизводители и животновъди от хасковска област протестират днес заради спрени плащания и липсата на диалог със структурите на Консултативния съвет при Земеделското министерство.

Тютюнопроизводителите имат проблеми с финансирането на продукцията си. Те смятат, че националните доплащания се разпределят несправедливо, защото при повече продукция държавата плаща по-малко.

„Този път протестът няма да спре. Преди две седмици министърът на земеделието ни извика на разговор. Тогава му обяснихме, че парите не се разпределят правилно. Проблемът е, че хората, които произвеждат по-малко, получават повече пари, а тези, които произвеждат повече – получават по-малко средства”, обясни Живко Желев, който е организатор на протеста.

По думите му земеделието е деградирало. „Освен това част от тютюнопроизводителите не са си получили парите, а продукцията е изкупена”, обясни той.

Животновъдите пък се готвят за национален протест. Те настояват министър Бозуков да отмени заповедта, с която спира кандидатстването по мерките за агроекология и биоземеделие.

Миналата седмица се разбра, че парите по това перо от Програмата за развитие на селските райони до 2020 г. са похарчени за две години вместо за седем.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. никакво финансиране на тези търтеи!
    100% искали. нали тези пари от нечии данъци идват!

  2. Истинската причина е в субсидиите , а че със земеделие се занимават некадърници и полуграмотни тупани и и само реват за субсидии.Що не кажат какви са им добивите. И стига с този тютюн, нали отдавна трябва да се закрие.

  3. Ха сега, значи продадох си тютюна на гръцка фирма без договор и за да крия доходи, не го продадох на Сокотаб ,както е прозрачно, и сега рев, дщо гърка не ми плаща. Да дойде държавата да ме държи. Аман от тарикати и глупаци, като не разбираш от бизнес, вземай гегата и се наемай за овчар.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.