Земетресение с магнитуд 4,4 в Италия

Снимка: Архив

Земетресение с магнитуд 4,4 бе регистрирано днес сутринта в Тиренско море край южното крайбрежие на Италия, съобщи Националният институт по геофизика и вулканология на Италия (INGV).

Сеизмолозите са регистрирали тремора в 06:31 ч. местно време. Земетресението е на 11 километра в морето край бреговете на южния италиански регион Калабрия близо до град Скалеа. Колебанията на земната повърхност ясно са се усетили в този град и в редица други населени места в региона. Треморът е изплашил много местни жители, които бързо са напуснали домовете си от страх, информира РИА Новости.

Според властите на Калабрия, няма жертви и щети поради земетресението.

Сеизмичната активност в Южна Италия не спира. На 7 октомври специалистите на INGV регистрираха земетресение с магнитуд 4,0 в района на Катандзаро в Калабрия. Тогава местните власти разпоредиха евакуация на училищата, защото треморите предизвикаха голяма тревога сред населението.

Точно преди седмица земетресение с магнитуд 3,3 разтърси сицилианската провинция Катания близо до вулкана Етна, който възобнови дейността си на 14 юли.

Коментари

Задължително поле