Зетят на Тръмп Джаред Къшнър спряган за шеф на кабинета му

Доналд Тръмп

Назначаването на зетя и съветник на президента Тръмп Джаред Къшнър за началник на канцеларията на Белия дом е вариант, който в момента се обмисля.

Позовавайки се на неназован високопоставен представител на Републиканската партия, близък до изпълнителната власт, сайтът „Хъфингтън пост“ пише, че 37-годишният Къшнър се е срещнал с президента в сряда за обсъждане на този пост. Тази информация бе публикувана и от телевизия Си Би Ес нюз, предаде АФП, цитирана от БТА.

Според сайта, който уточнява, че е получил потвърждение от други два пожелали анонимност източника, съпругът на дъщерята на Тръмп Иванка увещава тъста си да го назначи за началник на канцеларията му, като изтъква „работата си по реформата на наказателното правораздаване и самообявената си способност да работи с демократите“.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че не й е известно да е обсъждан за този пост. "Мисля, че всички тук бихме признали, че той ще се справи чудесно във всяка роля, която президентът избере да му даде", каза още Сандърс.

Коментари

Задължително поле