ЗК „Лев Инс“ отговори на обвиненията за застрахователна измама с футболен клуб „Палермо“

Ето какво гласи официалното становище на компанията по казуса.

Във връзка с тиражираната в медийното пространство информация относно застрахователната измама с италианския футболен клуб „Палермо“, изпращаме официалното становище на ЗК „Лев Инс“:

В началото на 2018г.  с цел превенция и защита на своите клиенти ЗК „Лев Инс“ откри свои представителства  в няколко държави, включително и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и медицинска помощ, както и цялостно съдействие на нашите клиенти.

Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК „Лев Инс“ в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е узнало за замесването на името на компанията в застрахователна измама, свързана с футболен клуб "Палермо".

След установането на  брокера, който няма никакви отношения с агенцията ни и респективно компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителстовто  ни в Италия  се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна измама.

По молба на клуба към ЗК „Лев Инс“  Италия, днес е постъпило запитване да се направи оценка на риска и съответно да съдейства за решаване на казуса.

Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти.

ЗК „Лев Инс“  се ангажира да съдейства на футболния клуб „Палермо“ , за да успее да  гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми.

Коментари

Задължително поле