„Златен век“ за гений на хореографията

Боил Банов връчва на Димитрис Папайоану най-високото отличие на Министерството на културата

Постановката му „Великият укротител” е на 28, 29 и 30 септември в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив

Министърът на културата Боил Банов ще връчи “Златен век” - печат на Цар Симеон Велики – златен и грамота, на световноизвестния хореограф Димитрис Папайоану.

Папайоану ще представи за първи път в България своя спектакъл “Великият укротител” на 28 септември (петък) в Пловдив и веднага след края на представлението ще получи най-високото отличие на Министерството на културата. Почетният знак бе присъден на изтъкнатия творец за постиженията му в областта на културата тази година по повод 24 май.

“Великият укротител” е част от програмата на 11-ото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK и ще бъде показан на 28, 29 и 30 септември в Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив в рамките на официалната програма на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

“Великият укротител” е безспорно най-коментираното и очаквано представление на тазгодишното издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK и идва у нас преди британската, американската и австралийската си премиери.

Димитрис Папайоану е роден в Атина през 1964 година. Ученик е на легендарния гръцки художник Янис Царухис.

Завършва Училището за изящни изкуства в Атина. Първоначално работи като илюстратор и автор на комикси, преди да стигне върховете на изпълнителските изкуства като режисьор, хореограф, танцьор, сценограф, дизайнер на костюми, грим и осветление.

Коментари

Задължително поле