Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

Тази вечер милиони хора от целия свят символично ще угасят осветлението в домовете си за един час, тъмни ще останат и знакови сгради - така се отбелязва Часът на Земята. Най-мащабната природозащитна акция започва през 2007 г. с призива на организацията "Световен фонд за дивата природа". Тази година мотото е "Свържи се с Земята", с идея да угасим светлините от 20,30 часа до 21,30, информира БНР.

Часът на Земята продължава вечерта с традиционното огнено шоу пред Народния театър, когато гасим светлините на знакови сгради в София. Много общини в България също се включват в Часа на Земята с концерти, игри, образователни програми.

Зелените светлини на 50 пешеходни светофара в София ще светят във формата на сърце, посланието е за любов към природата.

По повод "Часът на Земята", Столична община разшири пешеходната зона за целия ден,за коли ще са затворени площад "Батенберг" и бул."Цар Освободител" от ул. "Г.С.Раковски" до ул."Княз Александър Батенберг".

За 60 минути ще угасне осветлението на символа на Плевен - Панорамата „Плевенска епопея 1877 година". Единствената Панорама у нас и на Балканите ще е със загасени светлини за час.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България