Зоват деца за самоубийство по интернет

„Предизвикателството на Момо” пак на дневен ред

Снимкови или други доказателства няма

Интернет измамата, известна като „Предизвикателството на Момо”, според която неизвестни лица злонамерено подтикват деца към самоубийство, посредством видеоклипове в социалните мрежи и „Ютюб”, набира нова сила последните дни.

Причина за това стана предупреждение, публикувано в сряда на сайта на полицията в Северна Ирландия, което призовава към бдителност родителите, заради опасността за децата им от „Предизвикателството на Момо”, ако са потребители на социалната мрежа „Уотс Ъп”.

Информацията не съдържа подробности за повода за предупреждението и дали северноирландските полицаи разполагат с конкретни данни за злонамерени действия.

В. „Дейли Мейл” разказва историята на 6-годишно момиче от американския щат Луизиана, което е получило предизвикателство от Момо, за което споделило с майка си. Снимкови или други доказателства, освен клип с изповедта на малката Бри-Андреа Ръсел, няма.

„Предизвикателството на Момо” беше разкрито през лятото на 2018 г. като интернет измама по модела на добилата популярност две години по-рано в Русия игра „Синия кит”, в която по непотвърдени от властите данни над 200 деца са посегнали на живота си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят