Зодиите, ако пандемията изчезне утре

Овен

И като хване гората...

Ако внезапно, като по магия, пандемията изчезне, кое ще е първото нещо, което Овенът ще направи? Нищо! Потънал в ежедневните задачи, той така и няма да разбере. А след като научи, че вече е свободен, ще продължи живота си, както и преди, но с по-малко ограничения. Кучкарите ще си разхождат кучетата в по-комфортна среда - без маски и без да ги обикаля патрулката, бонвиваните непременно ще отидат вечерта на кръчма, тези, които тренират - на тренировки. А онези Овни, които са свикнали да излизат сред природата, няма да губят време, а ще се втурнат към планината, морето или парка.

Телец

Запазва маса в ресторант

Опасността е отминала, забраните - свалени. Какво ще направи Телецът? Ще си почине. Аман от работа покрай тоя вирус! След като хубаво се напочива, ще резервира огромна маса в ресторант, за да го отпразнува с близките си хора. Телците трябва да са подготвени за предстоящия блокаж - в един момент ще се окаже, че не могат да решат какво искат да правят. Животът им засега е навлязъл в карантинно русло. Те са горе-долу доволни, изпаднали в състояние, подобно на Стокхолмския синдром. Не е зле отсега да започнат да си правят списък с малките радости от живота, които най-много им липсват.

Близнаци

Качва се на самолета

Това е най-нестабилният от Подвижните знаци. За да е щастлив, изменчивият Близнак трябва да е в движение - на път, в постоянно търсене на обновление чрез промяната, на нови места, нови идеи, нова жизнена среда, нови хора... Именно затова Близнаците са един от знаците, които най-силно страдат от принудата на социалната изолация. В момента те се чувстват като духа от лампата на Аладин. Ако пандемията изчезне, Близнакът знае какво ще прави: ще се яхне на първия самолет и ще замине накъдето му видят очите. Но, ако е бил блокиран в чужбина, първата дестинация ще е при близките в България.

Рак

При мама и тате

Ще изпита леко разочарование. Тъкмо заложническата криза беше започнала да му харесва: цялото семейство са му под ръка, децата учат под наблюдение. Възрастните родители най-сетне и те са под контрол... Шегата настрана, първото нещо, което Ракът ще направи, е да се събере с близките, с които е разделен поради пандемията. Раците са Кардинален знак, тоест - инициатори. Амбициозни, силно мотивирани, енергични и самоуверени, те моментално ще се активизират в съответствие с новата ситуация. В дома им ще заври и закипи от дейности. На останалите обитатели дори ще им стане некомфортно.

Лъв

Изтупан и на капучино

Лъвът ще се изтупа и ще излезе - все едно къде! На кафене, на мол, важното е живот да има. Е, и фонът да е добър за селфи. На вечерта ще трябва да отиде на опера или на коктейл - няма друго място, където би могъл да се облече толкова официално, колкото му се иска. Лъвът страда за човешко обкръжение. Освен от публика, социалната изолация го лишава и от още нещо, което му е нужно, за да се чувства добре: от усещането, че контролира нещата, че той дава тона за песен. Разбира се, и в момента Лъвът държи диригентската палка, но само вкъщи, а това му е крайно недостатъчно.

Дева

Малко да попътува

За всички, които си представят, че първото нещо, което Девата ще направи, е да събере всички гъби, дезинфектанти и спиртове и да ги изгори с ритуални танци на балкона - не познахте! Ако си мислите, че най-първо ще се събере с близките си - сигурно така ще стане. А това, което Девата би искала да направи веднага след карантината, е да се метне на колата, мотора, самолета или каквото и да е превозно средство и да попътува до някоя красива, може би луксозна дестинация. Но най-вероятно чувството за дълг ще надделее и първото, което реално ще направи, е да отиде право на работа.

Везни

Навън, сред хора

Опасността от ковируса изчезва и не се налага вече да крием красивото си лице зад маска? Веднага трябва да се излезе на възможно най-публичното място! Везната чак сега усеща, че изолацията є е нанесла психически щети, които трудно ще бъдат изцелени. За целта са нужни хиляди часове на бъбрене с приятели, купони, гмурване в пъстра празнична тълпа... Въобще - нормален живот, ето какво им трябва на Везните. Но първото, което ще направят в името на психическото си оздравяване, е нещо дребно - да пият капучино на открито, да изведат децага в градинката или да се изкачат на Мальовица.

Скорпион

Като отвързан на мотора

След пандемията Скорпионът спокойно ще може да си се затвори вкъщи и да не излиза. Всеизвестно е, че този черен маг обича периодично да си се самоизолира - като Неподвижен знак така акумулира и концентрира енергията си. Но не и когато отшелничеството е принудително. Скорпионите са изключително волеви и почти не се отклоняват от набелязаните цели. В момента част от тях просто не могат да си намерят място, тъй като заради кризата се е наложило да поставят програмата в главата си на пауза. Ако изолацията падне, ще се втурнат да наваксат пропуснатото - мотори, планина, спорт...

Стрелец

Друм и дим да го няма

Стрелецът ще иска да избяга. Буквално отвсякъде. От живота си, от себе си, от самоличността си. Свободолюбивият Стрелец е най-големият заложник в тази криза, по-зле е и от въздушния Близнак, и от дейния Овен. Стрелецът е извънредно активен в кризата, общува в социалните мрежи, може би работи, твори, спортува, чак времето не му стига. Но истината е, че е тежко травмиран от цялата ситуация около пандемията. Толкова тежко, че ще му е необходима шокова детоксикация, за да се възстанови - с много вятър в косите, слънце, чужди земи, прашни пътища и срещи с непознати хора.

Козирог

На работа, най-сетне

Денят Хикс. Всички по Земята празнуват свободата. Какво прави Козирогът? Той става, взема си душ, облича се старателно и най-хладнокръвно отива на работа. Удоволствие му доставя да извърши същите рутинни действия, които е правил ден след ден. Ако работи в офис, ще влезе ритуално, ще забърше праха от бюрото си, ще си подреди нещата, ще включи компютъра и ще се облегне назад щастливо с вестник в ръка. Все едно събитията от последния месец не са били. Разбира се, в не много далечно бъдеще и Козирогът иска да попътува, да се види с този-онзи. Но, тихо! Не му открадвайте настоящия миг!

Водолей

Колко е важно да бъдеш сериозен

Вече не сме под обсадата на коронавируса. Човечеството е свободно да се завърне към обичайното си бързане, суетня, замърсяване на природата, изтребване на животни и други такива човешки дейности. Водолеят си е научил урока. От днес ще планира по-внимателно времето си. Няма да губи нито минута в ненужни приказки с празни хора. Ще бъде по-концентриран и ще се опита да изпълни докрай решенията си. По време на престоя вкъщи не си е губил времето. Използвал е затишието от светската суетня, за да размишлява и да си направи равносметка. Но първо ще се види с близките и приятелите.

Риби

Отиваме на купо-он!

Социална изолация ли? Свършила? Моля, за какво говорите... Част от Рибите така и няма да разберат, че нещо извънредно се е случило. Те и без това си живеят в един фантастично извънреден и необичаен свят, а това че животът им през последния месец е като в антиутопия, просто го прави по-интересен. Но друга част - тази, която през последните две седмици си търсеше повод, за да отиде на работа, ще го отпразнуват подобаващо с грандиозен купон. Да не забравяме, че Рибите са Подвижен знак и цялото това застопоряване и ограничение вече лекичко им играе по нервите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп