Зодиите в предишен живот

Овен

Джербил

Какъв е бил? Джербил. По логиката на това, че човек се преражда в тъкмо обратното на това, което е бил в предишния си живот, Овенът вероятно е бил мило и симпатично животинче, като джербила: кротко, доверчиво, весело и общително. Възможно е да е бил и човек. В такъв случай е живял като непригоден развейпрах, сиреч, бил е възвишена душа - духовник или поет.

Кога е живял? Наталната карта на Овните, наложена върху дипломата им за последното завършено образование, показва, че е живял през XVI или XVII век.

Какви грешки изкупва? Бил е слабохарактерен, инертен и нерешителен.

Телец

Тиранозавър рекс

Какъв е бил? Телецът е тъпкал тази земя като най-свирепия хищник на периода креда - тиранозавър рекс. До днес за славното му злодейско минало говорят страховитите пристъпи на ярост, в които всеки Телец изпада от време на време. Последно се е подвизавал като злоядо джереме, богаташко синче, а преди това е бил роб на галера – наработил се е за няколко живота напред, та затова сега често го мързи.

Кога е живял? Последното му прераждане е било преди не повече от столетие.

Какви грешки изкупва? Опитва се да ги изкупи, но не му се получава. Става въпрос за неудържимата му лакомия.

Близнаци

Селски идиот

Какъв е бил? Селският идиот, припадничава аристократка или домакиня, малтретирана от мъжа си. В сегашното си превъплъщение Близнаците са интелигентни, своенравни и свободолюбиви хора. Учението е основна част от житейското им пътуване, като един от най-важните им уроци е да се научат да завършват започнатото. Обречени са цял живот напразно да търсят своя интелектуален и духовен „близнак“.

Кога е живял? В Средновековието или през Ренесанса.

Какви грешки изкупва? С покорство и глупост в предишните си животи Близнакът е причинил повече вреди, отколкото някой завършен злодей.

Рак

Риба

Какъв е бил? Риба. Живял е като своята пълна противоположност – безотговорен родител, следващ приумици и настроения. Затова сега се държи по този прилепчив, задушаващ начин със семейството си. Като човек последното му забележително прераждане е било на вещица, която е била заловена от Инквизицията и изгорена на кладата. Забележете как и днес част от родените под този знак се страхуват от огън и пожари и често са същински вещици.

Кога е живял? През XII век.

Какви грешки изкупва? И в сегашния живот Ракът трябва да преодолее своята мнителност и педантичност.

Лъв

Мишка

Какъв е бил? Лъвът е преминал последователно през следните трансформации – мишка, петел, дърво и плешив счетоводител. Постигнатото като скромна мишка, е било заличено от следващата реинкарнация в петел, когато е натрупал много лоша карма. Наложило се е да премине през 200-300 г. „дървен“ период, за да осмисли ситуацията си, преди да се прероди в плашлив и тормозен от началството служител с оплескани с мастило ръкавели. Затова не го съдете сурово, че е такъв суетен и властолюбив самохвалко.

Кога е живял? За последно в Англия през XIX век.

Какви грешки изкупва? Убийство и измами.

Везни

Златотърсач

Какъв е бил? Няма убедителни данни какви прераждания е имал Везната, преди да се роди като трапер или златотърсач. Тежкият живот без баня и лишен от естетика и кокетство, му се е отразил травмиращо. Затова, прераждайки се в знака на Везните, сега мрази мръсотията, битовите неудобства и не може да устои на изкушението да купува без особена нужда на красиви и скъпи вещи. Миналото му на суров златотърсач се проявява и днес и, когато го ядосат, се хваща за кобура.

Кога е живял? В Дивия запад по време на Златната треска.

Какви грешки изкупва? Да не влизаме сега в подробности...

Дева

Медсестра

Какъв е бил? Медицинска сестра или лекар с лоши хигиенни навици. Шокиращо, но в предишното си прераждане Девата не се е къпела със седмици, а зъбите й не познавали четка и паста. Била е безкрайно безотговорна и е причинила много злини, без да е изконно лоша.

Кога е живял? Починала е скоро – в края на XX век.

Какви грешки изкупва? На фронта по време на Втората световна война заради небрежността й много от ранените войници са издъхнали от инфекции. Затова в настоящото прераждане е безвъзвратно пристрастена към реда, отговорна личност, която отдава огромно значение на хигиената.

Скорпион

Добро същество

Какъв е бил? Най-вероятно Скорпионът е бил доброто същество от песента „Дано“ на Богдана Карадочева. Живял е като скромен, мил и благовъзпитан, но иначе доста простоват човечец. За съжаление предишното му прераждане е завършило с преждевременна смърт, вследствие на сепсис.

Кога е живял? През XVII или XVIII век в България, на село.

Какви грешки изкупва? Че в предишния си живот се е родил в България. Но най-тежката му простъпка е, че е живял, без да остави никаква следа след себе си. Затова сега се опитва да вреди колкото се може повече, та да го запомнят поколенията.

Стрелец

Вол

Какъв е бил? За последно Стрелецът се е преродил като волът от стихотворението „На нивата“. По цял ден под хомота, старателен, съзнателен, безсловесен. И защо? За да го обижда стопанинът на „кранта“! Ето как се става безотговорно леке с претенции за оригиналност.

Кога е живял? Не е известно докога е тъпкал с копита грешната земя, но през пролетта на 1896 г, когато Яворов го е зърнал, определено е бил жив.

Какви грешки изкупва? Какви грешки може да има един вол? Никакви. Затова сега Стрелецът не може да се оплаче от липса на късмет и се държи, сякаш всичко му е позволено.

Козирог

Бохема

Какъв е бил? Бохема, некадърен приятел на на Езерните поети, но най-вече пушач на опиум. По линия на опиума може да се окаже, че е бил дори самият Чарлз Дикенс или композиторът Хектор Берлиоз. Важното е, че е завлякъл много хора с пари и на младини е живял в бедност. Това обуславя специалното отношение на Козирога към парите.

Кога е живял? Категорично през XIX век за последно е безобразничил на Земята.

Какви грешки изкупва? На съвестта на Козирога не тежи нищо. Защото той всъщност няма съвест. В този живот е необходимо да развие тъкмо това – критериите си за добро и зло.

Водолей

Делфин

Какъв е бил? Делфин или цирков артист. Водолеят е живял волен живот. Не му се е налагало да седи на бюро от 9 до 17 ч., нито да се съобразява с началници. По тази причина сега точно този начин на живот никак не му се нрави.

Кога е живял? Няма данни. Най-вероятно последната му инкарнация е била съвсем коро – не повече от година преди раждането му.

Какви грешки изкупва? Като един бивш делфин, на Водолея му е тежко да вижда несправедливостите по света, затова в сегашното си прераждане той трябва да бъде по-последователен в работата си в полза на обществото и планетата.

Риби

Политик

Какъв е бил? Един от политиците, приели 18-ата поправка в американската конституция. Става въпрос за въвеждането на сухия режим, според който алкохолът бил забранен в САЩ. Режимът продължил от 1920 до 1933 г., но американците и до ден-днешен си го спомнят с ужас.

Кога е живял? В края на XIX и първата половина на XX век.

Какви грешки изкупва? Тъй като е нанесъл тежки травми на милиони американци, които в резултат на забраната започнали да се наливат като руснаци, сега на Рибата му е писано да се впиянчи до безобразие, за да види лесно ли им е било на всичките тези хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп