Зодиите - кои знаци са най-мъдри

Овен

Факир, но не разсъдлив

Овенът може да е първи във всяка една област, той може да е едновременно доктор на историческите науки и концертиращ пианист. Може да е човекът, способен да подреди, изчисти и измие прозорците за 40 секунди. Може би е факир в счетоводството или пък умее от три парцала и чифт противни сандали с платформи да съчетае забележително стилен тоалет. Но има едно нещо, което Овенът определено не е, не е бил и никога няма да бъде: мъдър. Мъдростта е обратното на всичко, което съставлява характера на Овена - бързина, смелост, експедитивност и липса на елементарна разсъдливост.

Телец

Зрял, врял и кипял

Телецът изглежда зрял, врял, кипял и много факти от живота проумял. Това е заблуда. Внимателен - да, предпазлив - определено, практичен и дори пресметлив - естествено. Но, както всичко ново и неизвестно, мъдростта си пробива много бавно път в главата му. Тъкмо тази мудност на Телците заблуждава не особно запознатите с особеностите на характера им. Човек, който реагира бавно и спокойно и сякаш премисля какво ще каже, действително дава вид на мъдрец. Единственото нещо, в което проявяват мъдрост, е че знаят какво искат от живота и гонят целите си. И това е нещо!

Близнаци

Невинен младенец

Никой никога не споменава Близнаците, когато се правят класации на най-мъдрите зодиакални знаци. Защо ли? Може би защото с поведението си дори не загатват да имат зачатъци на мъдрост. Те са живото доказателство че човек може да бъде едновременно и много интелигентен и чудовищно незрял. Колкото и умствен багаж да натрупват през годините, колкото и да ги блъска животът и да им погажда неприятни номера, Близнаците остават невинни като младенци. Всеки път отново се изненадват на поредната несправедливост или неприятно развитие на обстоятелствата. И така до дълбока старческа възраст.

Рак

Осмокрак Буда

Предположенията, че дълбоката интуитивност на Рака го прави мъдрец, са силно изсмукани от пръстите. Раците са хора, изградени от нерви, тревоги, черногледство и старание да не объркат нещо. Ако се наложи да медитира, средностатистическият Рак ще вложи толкова голямо усилие да не мисли за нищо, че мозъкът му може да изпуши от прекомерното напрягане. Разбира се, има и представители на знака, които се осланят на интуицията и емоционалната си интелигентност. Тези Раци са достойни за възхищение, те са истински Буди. Уви, и тях рядко ги подминава маниакалната параноичност на осмокраките.

Лъв

Първичен инстинкт

Преди да разстроим някои от феновете на Лъва, трябва да уточним: нито един от Огнените знаци не може да бъде определен като мъдрец. Лъвът е твърде егоцентричен и суетен. Той безусловно е сред най-интелигентните знаци в зодияка, но тази негова умност е твърде първична. Тя обикновено обслужва суетата на Лъва и е насочена изцяло към личната му пиар кампания. Ако не беше извънредно силната му интуиция, благодарение на която уцелва кой е най-правилния ход за всяка ситуация, то Лъвът би бил един безрог Телец с мегаломания. Огненият му нрав не допринася хич за помъдряването му.

Дева

Безпристрастен и методичен

Нека всички останали знаци да си мислят, че Девата е малко луда. И наистина се налага да признаем, че е чудат образ. Предъвква и анализира минали събития и се тревожи за бъдещето на неродените си внуци, вместо да си живее живота в настоящето. Девите може да имат много мании, но са едни от най-мъдрите в зодияка. Те са честни, трезвомислещи и уравновесени хора, способни на напълно безпристрастна оценка за всяка житейска ситуация, независимо дали ги засяга лично, или става дума за драмите на друг човек. Осланяйте се на Девата, тя е методична и безпристрастна като учен ентомолог.

Везни

Чете ви мислите

Милите Везни! Будят съжаление и раздразнение, когато попаднат в плен на нерешителността си. Прословуто суетни са, робуват на търговски марки. Но трябва да изясним, че повечето от тях всъщност не са дребнави и "подробни", а са перфекционисти. Везните са рационални и внимателни към детайла, чувствителни са към нуждите на околните и в същото време са изключително общителни. Те имат силно развито чувство за справедливост и са извънредно проницателни по отношение на хората, почти могат да четат мисли. По отношение на човешкото общуване Везните са един от най-мъдрите знаци.

Скорпион

И крив да е, пак е прав

Всеки Скорпион е естествено предразположен към мъдруване със склонност към мистика и философия. Опасността е че може да нагази в интелектуални мътни води, да се увлече до оглупяване по някое философско течение или идея, като при това да загуби ориентация и представа за добро и зло. Мозъкът му може тотално да се е объркал, но той пламенно ще защитава позицията си. Иначе е предпазлив, когато трябва да вземе важно решение. Не е от тези, които първо действат, после мислят. Скорпионът е най-прозорливият и интелигентен знак с най-точно разбиране на живота и процесите в него.

Стрелец

Мъдростта на глупеца

Стрелецът притежава мъдростта на глупеца. Наблюдавайте представителите на този знак - всеки от тях си има номер в живота. Един е суетен, друг - празноглав, трети - пълен сухар. Но това поведение е маска, която Стрелците си изработват от детска възраст за своя защита и за заблуда на противника. Те са като хамелеони с объркан мимикриращ механизъм - стават яркорозови, когато се крият в тревата или пък черни на фона на снега. При Стрелците това странно и ненормално поведение винаги дава отлични резултати. Тяхната мъдрост е интуитивна, и може би заради това е много голяма.

Козирог

Прави грешките си осведомен

"Опа, как така се объркаха нещата?!" Това е изречение, което е едва ли ще чуете от него. Рядко ще срещнете Козирог с нереални представи за себе си или за околните. Родените под този знак не летят в облаците и не вярват във фантасмагории. Те притежават прагматичната мъдрост, за която се използва изразът "здрав разум". Да, ако има някой със здрав разум сред 12-те знака на зодияка, то това не е твърде вторачената в детайлите Дева, нито маниакално депресивният Рак. Това е Козирогът. Той никога не предприема нещо, без да е обмислил последиците. Козирогът прави грешките осведомен.

Водолей

Мислител номер едно

Водолеят е най-мъдрият знак в зодияка. Той е интелектуален, независим, рационален – дори прекалено рационален. Не позволява на емоциите да го ръководят и всичките си решения взема, след като е оценил внимателно ситуацията. Но мъдростта му идва най-вече от това, че не робува на стереотипи. Независими и оригинални в разсъжденията си, родените под този знак изпитват отвращение от общоприетото и стандартното. Те са склонни да поставят под въпрос всяка аксиома. Обикновено Водолеите са философи, хуманисти и мислители, които обичат да работят за подобряването на човешкия род.

Риби

Йода на зодияка

Обикновно Рибите се движат по течението. Те са конформисти и съглашатели. Хлъзгави са и са майстори в изкуството да се отметнеш от думата си така че никой да не може да те уличи в това. На пръв поглед изглеждат неприятни хора, но всъщност са внимателни и чувствителни към проблемите на другите. Винаги са готови да предложат морална подкрепа или съвет. А съветите им са ценни и мъдри, тъй като мисловните им процеси са много по-развити от на повечето зодиакални знаци. Казват, че Рибите са "стари души". Ако е така, те много приличат на учителя Йода от "Междузвездни войни".

Коментари

Задължително поле