„Ивайло“ е удобен стадион за ЦСКА

Стадион „Ивайло“ е удобен за ЦСКА. „Червените“ и „виолетовите“ ще „завъртят“ програмата с двубой във Велико Търново в сряда, след като на „Българска армия“ направиха 2:2 в първия кръг.

Статистиката сочи, че ЦСКА не е губил на „Ивайло“ от четвърт век. В една от най-турбулентните си години – 1994-а, грандът от Борисовата градина загуби за последно с 0:2 във Велико Търново. В следващите сезони много пъти „Етър“ не е бил в елита и затова няма и много дуели.

След 1994-а „виолетовите“ са стигали само до три ремита срещу ЦСКА. При последното домакинство загубиха с 1:3 през миналия сезон. През 2013-а ЦСКА има още по-голяма победа – 4:0 на „Ивайло“. Общо в елита на българския футбол „Етър“ има 27 домакинства срещу „червените“ . От тях само шест са завършвали с успех на „виолетовите“, които никога в историята си в българското първенство не са печелили на „Българска армия“.

Сърбинът Милош Крушчич може да се осланя на статистиката в търсене на първа победа начело на ЦСКА. Досега като старши той води тима само при гостуването срещу „Локомотив“ (Пд) и загуби с 0:1.

Коментари

Задължително поле