Ивайло Иванов: Проведената учебна тренировка е добра атестация за ангажираните с конкретни действия при защита на населението

В рамките на провеждащото се Национално пълномащабно учение „Защита 2019 г.“ главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов се запозна на място с работата на екипите, участващи в учение „Защита 2019 г.“ в Козлодуй и Враца, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Той даде висока оценка за осъществената координация между всички институции, които работят както на терен, така и в съответните щабове. Изрази задоволство и от техниката, с която се извършват действията по заложения предварителен план на учението. Гл. комисар Иванов посочи, че провеждащата се мащабна учебна тренировка е една добра атестация за всички ангажирани с конкретни действия при защита на населението, а целта е постигане на още по-добро взаимодействие на институциите, което би допринесло за вземането на най-адекватни и точни решения при евентуална реална ситуация.

Главният секретар на МВР наблюдава реакцията на екипите на терен при разиграването на сценарий на авария в 5 блок на АИЦ Козлодуй, както и херметизация на обществена сграда и на хранителен магазин /ул. Симеон Русков № 2 А/ и евакуиране ученици от козлодуйското СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Той се запозна с работата и със създадената учебна обстановка от Областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия.

Тренировъчните действия в рамките на учението се наблюдават и от представители на Международната агенция за атомна енергия, експерти от ГДПБЗН и от Министерството на здравеопазването.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България