Путин внесе в парламента пакет с изменения на Конституцията

Община Елена стимулира изрядните данъкоплатци

Хотелиери и ресторантьори започват символични протести

Проф. Тодор Кантарджиев: Първият контакт с вирусa на хепатит А става в училищата

ВМРО: Нужна е цялостна държавна политика спрямо маргиналните групи, за да не се повтарят Галиче, Сотиря и Русе!

В Банско ще заработи учебна база на научно-практически център по туризъм

Григор сам измислил шарения екип

Спасиха възрастна жена от горящата й къща в село Бели Искър

Мъж изгоря при пожар, друг се обеси

Пламен Димитров: 6500 от работещите във ВиК към септември са били на минимална заплата

Три жертви на лошото време в Испания

„Зелените“ пак натискат за опасния тунел край Кресна Рисковият проект за АМ „Струма“ отпадна преди години

Спипаха над 10 младежи с наркотици в Русе за няколко дни

Стари дървета възпитават като скулптури в шуменско училище Четвърта творба краси СУ "Сава Доброплодни"

На 59 млн. лв. възлиза проектобюджетът на Търговище Проектиране на нови улици и ремонти на съществуващи залага кметството

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск, заяви Ивайло Калфин по БНТ. Той илюстрира тезата си с липсата на енергийна стратегия и модернизацията на армията. По думите му, бъдещето на политиката и взимането на решения минава през новите технологии.

Македония се опитва да подобри отношенията си със съседите, но трябват промени в обществото и мисленето на политиците. Така Ивайло Калфин коментира промяната на името на Македония и надеждите на югозападната ни съседка да се присъедини към НАТО и ЕС.

Стратегическите решения в България се взимат само отвън, заяви Ивайло Калфин. Той илюстрира тезата си с липсата на енергийна стратегия, която в момента се прави по настояване на Брюксел, както и с модернизацията на армията, която по думите му се извършва по настояване на НАТО.

Няма смислена политика за решение с ромския въпрос, но се иска и обществен натиск и разбиране, но те не стават само с „тоягата“, отбеляза Ивайло Калфин.

„Не съм убеден, че познаваме процедурите на ЕС“ – така Ивайло Калфин коментира казуса с пакета „Мобилност“. По думите му, България е изпуснала правилния момент за реакция и не е използвала председателството си на Съвета на ЕС, за да постави този и други въпроси, които са били подминати, защото по думите му са били „трудни“. И малки държави, като Литва, Латвия и Естония, успяват да прокарат политиките си в ЕС.

Начините на правене на политика ще преминават през технологиите, предвиди Калфин.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Когато го каже някой известен политик, клатейки дълбокомислено глава, все едно чуваме древна сентенция. А всъщност всеки го знае, всеки го коментира, във всяко българско семейство, в кръчмата, в магазина, аптеката…навсякъде и всички се отвратиха от българските политици.

  2. Добре е да си знаем реалните моментни възможности; да си знаем реално ниво. За сега не сме в майсторската група, а само чирашката и малко в тази на калфите. Нищо не се дава даром. Как се прави английска ливада, чудесна, равна с еднакъв зален цвят? Поливаш, ториш, постригваш всеки ден и така поне 400 години.

  3. ми къде ни е независимостта? – може би в сиганската маала, където търпим поражения по всички фронтове и ни спасяват все спасители, визирам учителките в пенция. ми лош матрял, няма по хубав.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.