Иван Гешев: Задържана е група за трафик на мигранти, поръчали са и проваления палеж на МВР във Видин

Задържан е лек автомобил, в който има 9 мигранти - трима мъже, три жени и три деца, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг относно с проведената съвместна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

"На остров на р. Дунав е задържана част от групата за трафик на мигранти, която е имала производствен банкет. Използвани са катери на гранична полиция за задържането им. Има данни, че тази група е поръчала проваления палеж на МВР във Видин", разкри Гешев. По думите му този палеж е поръчан от лидера на групата, която е задържана, защото той е бил арестуван от органите на реда в града за трафик на мигранти.

"Мигрантите са превеждани през територията на страната. Настанявани са в град Видин и в рамките на няколко минути с моторни лодки са прекарвани през река Дунав. Там са чакани от румънските каналджии, които са ги поемали", разкри той.

Гешев коментира и кандидатурата зи за главен прокурор. "Бях подкрепен от цялата професионална общност - това е едно огромно доверие, което съм длъжен да оправдая. Аз не съм човек, който ще избяга нито от отговорност, нито от доверие. Нито бягам от битки, нито от това да изразявам личното си мнение. Не ме е страх какви ще са последствията, важно е да казваш истината“, подчерта той.

Коментари

Задължително поле