Иван Портних: Основният ни опонент е пасивността

Нашият основен опонент на местните избори е пасивността. Това каза на пресконференция областният лидер на ГЕРБ и кандидат за кмет на Варна Иван Портних. На вота в неделя той постигна резултат 49.29% и не му стигнаха по-малко от 600 гласа, за да прескочи бариерата за победа от раз.

"Ще продължим с позитивната кампания, няма да влизаме в тона на компромати и фалшиви новини, защото кампанията не е 1 месец, а беше всеки ден от изминалите 4 години. Ще продължим да показваме ясните ни цели и проекти с осигурено финансиране, които ще гарантират ударното темпо в развитието на Варна", каза досегашният кмет на града.

Според него причината за ниската избирателна активност /37.37% при 45% на изборите през 2015 г./ е може би заради общото мнение, че резултатът е ясен. Той призова всички варненци да участват с гласа си в предстоящия балотаж в неделя. Депутатът от ГЕРБ Павел Христов посочи, че в предстоящата битка в неделя кандидатите на ГЕРБ за кмет и районни кметове постигнаха в пъти по-големи резултати на първи тур в сравнение с опонентите си.

Иван Портних припомни, че в 9 от общо 12 общини във Варненска област ГЕРБ е с категорична победа още на първи тур и поздрави кметовете. Новият Общински съвет е изключително пъстър с участието на 11 формации, сред които ГЕРБ е първа политическа сила. Надявам се да работим с всички, които възприемат и споделят нашите виждания за развитието на Варна, каза досегашният председател на местния парламент Тодор Балабанов.

Коментари

Задължително поле