На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Иван Портних представи приоритетите на Варна пред командния състав на ВМС

През 2020 г. Варна ще работи отново с ударен бюджет от почти половин милиард лева. Това заяви кметът на града Иван Портних на среща с командния състав на ВМС, посветена на приоритетите на морската столица. Домакин на оперативния сбор бе командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. „Тази макрорамка дава възможност да продължим развитието на града във всички сфери на социално-икономическия живот – образование, здравеопазване, култура, спорт, социални дейности“, каза Портних.

Като ключова задача той посочи създаването на нов икономически профил на Варна, който да привлече бизнес с висока добавена стойност и да осигури реализация на младите хора в града. Втори приоритет ще е екологията. За намаляване на замърсяването на въздуха общината ще осигури нови електробуси за градския транспорт. Ще бъдат създадени нови паркови зони, предстои и въвеждане в експлоатация на новата пречиствателна станция на Златни пясъци.

„След реализацията на по-мащабните ремонти на основните пътни артерии, сега акцент са междублоковите пространства, малките улици, създаването на нови паркоместа, нови детски и спортни площадки и кътове за отдих в кварталите. На места с десетилетия не е правено нищо. Имаме стратегия, която ще ни даде възможност всеки да види промяната пред своя вход“, декларира кметът.

Той очерта и няколко важни инфраструктурни проекта – разширяването на бул. „Цар Освободител“, изграждането на естакада от ул. „Атанас Москов“ към магистрала „Хемус“ и на алтернативен път на ул. „Девня“, който отклони тежкия трафик от зърновози директно към пристанището. Напредва и работата по новата икономическа зона, която се разработва от Варна и Аксаково, уточни Портних. Той поздрави началника на ВВМУ „Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров за престижното второ място, което висшето училище зае в класацията на Международната асоциация на морските университети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.