КАТ извършва засилени проверки на тирове и автобуси

Задържаните за убийството в Костенец са мъж на 18 и жена на 24 години

Трима подпалвачи хвърлени в ареста

Условна присъда и глоба от 600 лева за собственик на питбул, нахапал създателка на хор в Търново Драмата се разигра на 1 март тази година в старата столица

Сирийската армия придвижва части към границата с Турция

Двама британци са били пребити в центъра на София

Вижте отблизо дома на Никол Шерцингер (ВИДЕО)

Моторист загина при катастрофа в центъра на Варна

Собственик на питбул го насъска срещу баща и син Преди това нападнал с нож младия мъж

Пожарникари и спасители извадиха мъж, паднал във водопад в Беласица

Жертвите на тайфуна „Хагибис“ станаха 35

Мегз проговори за измамата с джипа (ВИДЕО)

Четирима ранени при катастрофа в Горнооряховско

Сузанита прекали с корекциите (СНИМКИ)

Ивета Костова: Искам да направя дует с ДесиСлава

Надявам се скоро дебютната ми песен да бъде факт, гори от нетърпение новото лице на „Пайнер“

Ивета Костова е едно от новите лица на „Пайнер“. Тя спечели „Кастинг 2019“ на музикалната компания заедно с друг млад изпълнител, познат от телевизионните формати – Радко Петков от Троян. По-точно, той е известен като Радко от отбора на Иван Лечев от „Гласът на България 2017“, а тя – като част от отбора на ДесиСлава в „Гласът на България 2014“.

Още от 2012 г. Ивета е забелязана от фондация „Енчо Керязов“ – първо е номинирана в област „Изкуство“, после печели награда, участва и в журито. Тази пролет имаше свое изпълнение в престижния концерт „Нощ на звездите“ в зала „Арена Армеец“.

Ивета е родена в Ямбол. Пее, откакто се помни, но музикалният й опит на сцена е от 7-годишна. Участвала е в многобройни концерти и конкурси, риалити предавания, кастинги. За разлика от много изпълнители тя не е завършила музикално училище, но е ходила на частни уроци. Две години е работила като детска учителка, но след като печели кастинга на „Пайнер“, решава да се посвети на музиката. Първото си ексклузивно интервю извън каналите на музикалната компания, в която работи, Ивета даде само за вестник „Жълт Труд“.

– Това е първото ти интервю за медия извън каналите на телевизията, с която си подписала договор. Какво е чувството да си част от най-голямата поп фолк компания в България?
– От 2014 г. досега съм давала немалко интервюта, но съм представяла единствено и само себе си. В момента се представям и като изпълнител на най-голямата поп фолк компания в България и това за мен е голяма отговорност и предизвикателство.

– От 2012 година си част от фондацията на Енчо Керязов, разкажи малко повече за това. В какво се изразяват ангажиментите ти към фондацията?
– През 2012 година участвах за пръв път и спечелих място сред децата на фондация „Енчо Керязов“. Не предполагах, че тя ще се превърне в нещо толкова значимо за мен, докато не осъзнах каузата, за която всички, свързани с фондацията, се борят. Участвам във всяко подобно начинание с цялото си сърце, защото фондацията ме прие с отворени обятия. Дейността й е както в България, така и извън пределите й, защото дарителите са не само българи, а и приятели на г-н Керязов от цял свят.

– Преди да стартираш кариерата си в музикалния жанр, си била учителка в детска градина. Разкажи ни за този период от живота ти.
– Никога не съм спирала да пея и да търся развитие като изпълнител. Още със стартирането на обучението ми в СУ „Св. Климент Охридски“ започнах да работя като учител на деца от малцинствата в едно от селата в близост до родния ми град. В последствие работих и с многобройна група, в която някои от децата бяха със специални потребности. Обичам децата, никога не ги деля, затова и изучавам педагогика. Обмислям магистратурата ми да бъде „Музикална педагогика“, за да мога някой ден да обучавам и деца с изявени дарби.

– Какво би казала на всички, които не намират общо между предходната ти работа и поп фолка?
– Всеки човек има различни интереси и желания и в даден момент от живота ни нещо взема превес. За да бъдеш учител, трябва да притежаваш въображение и креативност, любов и отговорност. За да бъдеш изпълнител – също.

– Обмисляла ли си да направиш дует с някоя от звездите на музикалната сцена?
– Искам да направя дует първо с ДесиСлава, това е една от мечтите ми, с Галена, Преслава, Емилия… Ако продължа да изреждам имена, времето няма да ни стигне, затова спирам дотук. Когато се учих да пея, мечтаех за дуети с Бионсе, Марая Кери, Енрике Иглесиас и Лени Кравиц, но сега съм по-голям реалист.

– Какво прави Ивета извън медийното внимание? Как почива, как се забавлява, какво очаква да й се случи в близко бъдеще?
– Обичам спокойствието, но и забавлението с близки и приятели. Старая се да се грижа за себе си като спортувам, а най-отпускащо и релаксиращо ми действа хубавата книга. Очаквам много скоро да стане факт и дебютната ми песен. Нямам търпение, надявам се да се хареса на публиката и да се превърне в хит.

– И за всички господа – има ли човек до теб и любовта помага ли в музиката, според теб?
– Мога да кажа, че любовта е за двама. Само когато е неопетнена от лоши мисли и погледи, когато хората се обичат наистина, тогава любовта помага. Истинското чувство поражда най-силните емоции, с които можем най-добре да предадем песните на публиката. Това важи не само за музиката, а и за всеки момент от нашето ежедневие. Всичко трябва да се прави с любов.

Ива Владимирова: В бизнеса всички са равни

Стимулираме предприемчивите дами да се решат и да направят първата крачка

Ива Владимирова е собственик на организация, ориентирана към нежната половина от населението, която подпомага жените предприемачи предимно от сектора на малкия и средния бизнес да бъдат все по-успешни. Нарича се Дамски клуб „Бизнес на високи токчета“ и обединява и подпомага жените, решили се да развиват свой собствен бизнес, чрез създаване на контакти, тематични семинари, ежемесечни сбирки, посветени на различни теми, свързани не само с бизнеса, но и със семейството, възпитанието, придобиването на кулинарни умения. Ива е завършила френска гимназия, след което специализира в областта на туризма. Ето какво разказва тя за бизнеса и личния си опит пред вестник „Жълт Труд“.

– Ива, вие сте собственик на организация, в която успелите дами могат да бъдат както „на високи токчета“, така и да слязат от тях и да бъдат себе си. Разкажете ни с какво по-конкретно се занимавате?
Мисията на Дамски клуб „Бизнес на високи токчета“ е жени да помагат на жени, да се учим на бизнес, да си споделяме добри практики, да говорим както за успехите, така и за неуспехите си, за да може да вървим още по-успешни напред и да се справяме с предизвикателствата еднакво добре както на високи токчета, така и без тях.

– Есента е активният сезон за множество събития, които и самата вие организирате. На какво залагате този път и всеки ли може да посети вашите събития?
– Този септември дамският клуб празнува 3 години от основаването си. Няма да изневерим на традицията и отново събитието ще премине под мотото „3 години на върха”, защото ние не слизаме от него. Дължим това на енергията и силата, която си даваме, когато работим заедно и споделяме успехите си. Предстои и лансиране на социална инициатива, подкрепена с кауза под надслов „Сподели и предай българския корен”, по инициатива на дамите от клуба. Всички ние сме майки, дъщери и жени и знаем колко е важно да предадем на децата си малка част от първобитния дух и култура на българщината. В ерата на технологиите и живот в социалните мрежи децата ни остават изолирани от традиционните български обичаи. Не ги познават и съответно е трудно да ги припознаят. Затова нашата мисия е да им предадем всичко онова, което ни прави горди българки, което сме научили от нашите майки и баби и ни създава усещане за принадлежност към род и родина.

– Кой може да членува в организацията? Задължително ли е да има регистрирана фирма?
– Не е задължително. Нужно е единствено дамите да искат да развиват личния си потенциал, да искат да бъдат успешни и реализирани не само в бизнеса, но и в живота. Затова сме общност, за да помогнем на всяка една от нас да открие или развие точно това, което ще я накара да се чувства щастлива. Всяка дама – с бизнес или не – е добра дошла. Останалото се случва от само себе си. Защото вярвам, че заедно можем повече. Стимулираме дамите с идея за бизнес да се решат и да направят първата крачка.

– През годините преди да развиете този свой бизнес сте се занимавали с различни неща. Разкажете ни малко повече за пътя на женския ви личен успех.
– Върнахте ме назад във времето. Преди всичко винаги съм се водила от идеята да правя и да се занимавам с неща, които ми доставят удоволствие. Контактите с хора ме зареждат, затова и като цяло бизнесите ми са били винаги свързани с комуникации. 20 години бях в сферата на туризма и 7 – в сектора с финанси и застраховане. В момента изцяло времето ми е насочено към развитие на дамския клуб и неговата кауза.

– Какво е мнението ви за бизнес нивото на жените в момента в България? Конкурентни ли са на мъжете?
– Не правя такова разграничение. В бизнеса всички са равни. Но силата на жените е в това, че са много по интуитивни, по-смели и бързи в решенията си, експериментират и са по-склонни да залагат на иновации. Точно това ги прави по-конкурентни спрямо мъжете, но то е заложено в природата им.

– Какви бизнеси управляват жените в страната – мода, финанси или друго?
– Предимно са в сферата на услугите. Но са изключително различни. Всеки път, когато влезе дама в клуба, си казвам: „Вече няма какво да ме изненада”, докато се появи следващата, която ме изненадва отново. Явно креативността на жените е невероятна и може да лавира толкова много.

И още в новия брой на „Жълт Труд“…

Caня Бoриcoвa не е хвърлила око на мъж, а на филм

Калканджиева скочи на Мегз

Маргарита Петкова се засече с Меркел в супермаркет

Стивън Тайлър става дядо за пети път

Митко Бербатов – кариера от магия и критики

Кирил Кръстев преподава на „малкия Карузо“

Джулиана Гани е бременна

Алисия се омеша с колеги от поп музиката

Ралф Лорън с колекция в стила на „Приятели“

И компютърът може да е лекарство

Любовни аромати лекуват сексуални проблеми

ТЕЗИ И ОЩЕ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 25 СЕПТЕМВРИ

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.