Ивет Лалова се отказа от полуфинала на 100 метра

Снимка: Архив

Ивет Лалова не стартира в полуфиналното бягане на 100 м в Рио снощи, съобщиха от щаба на българската делегация. Родната спринтьорка е почувствала леки болки вследствие разтежение.

Лалова преминала преглед в Поликлиниката на олимпийското село. След консултации с лекарския, треньорския щаб и с медицинския делегат Ивет решила да не рискува и да пропусне бягането в 03:14 ч. българско време.

Българката предпочита да се бори за медал на 200 м. Четвъртфиналите в тази дисциплина започват в понеделник сутрин. Според специалисти разтежението няма да попречи на Лалова да участва в сериите.

Ивет успокои почитателите си, че не става дума за сериозна контузия.

"Здравейте, приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м вчера и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100 м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%", написа Лалова в официалната си фейсбук страница.

Коментари

Задължително поле