Игра в интернет склонява деца към самоубийство

Опасна игра в интернет склонява към самоубийство деца и младежи, информира БНТ. Играта, наречена "Синият кит", е популярна повече от година в Русия, в последните месеци в нея са въвлечени много деца от Казахстан, Киргизстан и Украйна. Съобщава се за над 10 смъртни случая в резултат на играта.

Тя навлиза и в България според проверка в социалните мрежи. Психолози съветват родителите да са особено внимателни към поведението на децата си.

Смъртоносната игра "Синият кит" се случва в социалните мрежи. Веднъж започнали, трудно могат да спрат, предупреждават руски психолози. Това е така, понеже постоянно се отправят заплахи към децата, че семействата им ще пострадат, ако не стигнат до края на играта.

Правилата включват изпълнение на 50 задачи. Избраният да участва трябва да става всеки ден в 4:20 сутринта, за да получи инструкции. Първата задача може да е съвсем проста, например да си убодеш с игла пръста до това да си нарисуваш син кит с нож на обратната страна на ръката.

В социалните мрежи последователите на играта се намират помежду си с помощта на хаштагове #морекитов, #тихийдом, #f58 и #d28, #хочувигру, #разбудименяв4.20В Симптомите off line: резки от бръснарско ножче по ръцете на детето ви, може да означават, че то е попаднало в мрежата. В други случаи подрастващите са карани да пръскат от съвсем близо на ръката си флакон под налягане и така да получават белези като от изгаряне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България