Идат джендър обирджиите!

Снимка: Архив

Чужденка взела млад ром крадец за сексуален роб

Не само проститутките, чиито редици оредяват в Слънчев бряг, трябва да мислят начини и хитрини за оцеляването си в студения свят на конкуренция, дебнещи полицаи и интелигентна клиентела.

Същото се отнася и за крадците - особено тези по плажа, дошли да захлебят през сезона на гърба на повече или по-малко имотните туристи. Липсата на всякакъв патриотизъм е първата черта на "плажаджиите". Защото за тях няма значение кого ще оберат - българин или чужденец. Само че с годините става все по-трудно: похватите им остаряват, стават неприложими, а схемите им, веднъж разкрити, ги обричат на сигурен затвор, ако ги повторят. Затова пък иновациите им са все по- смели и умопомрачаващи.

Краят на алпинистите

Преди няколко лета на мода беше алпинизмът. "Алпинистите", притежаващи наистина завидни сръчности и умения, се катереха по тераси на хотели и влизаха необезпокоявани през отворените в жегата врати на хотелските стаи. Когато обаче техен колега се строполи от високо, заедно с външното тяло на климатик, за което се бе захванал и загина, "алпинизмът" твърдо замря. Пък и туристите започнаха да си затварят вратите, дори и когато отиват на плаж.

Маскирането като сутеньор също вече не е хит. Да си хванеш партньорка, пък тя да не те изпържи, си е жив късмет, коментират в ъндърграунда.

Да се правят на влюбени с някоя аверка и да чакат в хотелския коридор, за да видят как дадена стая се опразва и да я атакуват - също опира до партньорство.

Схемата "Прегръдка"

Номерът със затичването и внезапната прегръдка на окичена с бижута чужденка или прицелването в чантата и вече е изтъркан. А и не е гаранция, че придружителят няма да излезе някой скрит Рамбо. Причакването на пияни туристи на излизане от дискотеките, нападенията след наблюдение от храсти или иззад дървета - също.

Полицаи разказват действителен случай - как преди време, при схемата "прегръдка", млад ром се оказал буквално в ръцете на възрастна здравенячка чужденка. Тя погрешно разбрала "сблъсъка" и приютила младока в стаята си, за да получава свежи ласки. На всичко отгоре, туристката се оказала ненаситна и го заплашила, че ако я изостави, ще го натопи, че я изнасилил. Крадецът не издържал, отишъл в полицията, където признал всичко и помолил да го отърват от сексуалното робство, защото имал да храни семейство и трябвало да заработва, а чужденката се ослушвала с плащането...

Мигът на джендър крадците

През последното лято бяха измислили умопомрачителен трик - да се заравят в пясъка през нощта на плажа. Влюбената двойка щом дойде и влезе в морето на нощно къпане, пясъчният крадец излиза от скривалището си и обира каквото му попадне. Криенето в храстите и пясъка обаче носи огромен риск - да те надуши следовото куче на полицейския патрул.

Затова през този сезон трябва да се очаква нещо по-модерно. Навярно ще настъпи мигът на джендър - крадците. Т.e. под прикритието на джендъри, обирджиите да атакуват набелязаните обекти, като разчитат на толерантното отношение към тях от страна на идващите на нашето море летовници.

Ответен удар

В крайна сметка май важна ще се окаже логистиката. Пак миналото лято бяха заловени крадци с уреди за нощно виждане, демек мислили са тактика и решили да купят скъпо струващата техника, но да откриват богата "плячка". В началото на лятото през 2016- та пък заловени крадци откровено се оплакваха, че пристигналите туристи са много бедни и носят у себе си само по 20 лева. Това породи мълва сред бранша на крадците - че туристите са се изхитрили и им правят контраудар. Освен да носят малко пари, къпещите се по плажа през деня и нощта, все по-често не носели скъпи вещи в чантите си.

Прословуто бе и явлението "тиранти". След като няколко души бяха обрани по една и съща схема, със свалени панталони, всички започнаха да ходят с тиранти. Така дори и крадла да им предложи платена френска любов, няма да се възползва от свалените панталони, да ги бутне на земята и обирайки ги, да ги остави безпомощни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Репортажи