Енджи Касабие се върна на работа ден след раждането на сина си

Позиция на „Нове Холдинг“ за срещата на Васил Божков с фенове на „Левски“

Мюзикълът „Зех ть, Радке! Зех ть!” се завръща на великотърновска сцена Само за три месеца след премиерата представленията са аплодирани от 4000 зрители, а приходите от билети възлизат на 39 000 лева

Премиерът Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа от Галиче Обещаха му законови промени и по-строг контрол над мерките за неотклонение

Изпращачът и получателят на боклука в Бургас и Варна са едни и същи

Мъж намушка седем пъти майка си в гърба Жената е с опасност за живота

Прокуратурата показа видеозаписи на човек, евентуално съпричастен към отравяне на Гебрев ФБР ще установява самоличността му

Бар Рафаели стана майка за 3-ти път

Брад и Дженифър показаха близост на наградите на Актьорската гилдия (СНИМКИ)

Прокуратурата проверява дома за лица с деменция в Пловдив

Казусът „Дунарит“ отново влиза в съда Ще защити ли Русенският окръжен съд интересите на държавата

Сигнали за бомби в над 100 училища, детски градини и молове в Москва

„Царевград Търнов“ с 12,3% ръст на организираните туристически посещения за година Общинската туристическа агенция си е партнирала с над 85 български и чуждестранни оператори

Хванаха мъж от Благоевград да шофира с 2.33 промила алкохол

Премиерът Борисов: Бог да прости Благовест Сендов – ерудиран учен и политик

Идеологията на джендъра е отречена Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията ни

Ако бъде ратифицирана, ще наложи промени в законите

Конституцията e отражение на основните идеи и принципи, на които се гради едно общество и по които има достигнато обществено съгласие. Основните права и свободи, закрепени в Конституцията, също са плод на обществено съгласие. Истанбулската конвенция съдържа в себе си идеи, по които в българското общество няма съгласие и които влизат в противоречие с духа на Конституцията. Това са идеите, че полът на човек не е биологично определен и че могат да съществуват множество полове и съответни на тях различни джендърни идентичности.

Ако Конвенцията бъде ратифицирана, тя ще легитимира тези чужди за обществото ни идеи и ще доведе до бъдещи промени в законодателството, които ще предоставят на новите полове всички нива на защита, включително и на ниво защита на основни права и свободи. По този начин след време ще бъде отречена заложената в Конституцията идея, по която днес има обществено съгласие, че бракът е съюз между мъж и жена в биологичния смисъл на думата.

Конституционният съд е пазител на Конституцията. Той трябва да брани нейните разпоредби и нейния дух от всички онези нови идеи, навлизащи в законодателството ни, които са спорни за нашето общество и които ще доведат до нейната промяна – непосредствено или в близко бъдеще.

България е член на Европейския съюз, но неговото мото е „Обединени в многообразието“. Това ни дава основание да се стремим да съхраним своята самобитност, традиции и национални характеристики, към които след време могат да прибягнат и други държави. Основание за това дава и проведената на 28.02.2018 г. в Мадрид I-ва международна конференция за джендър, пол и образование и подписаната от 53 организации от 17 държави Декларация за Разбиране, Уважение и Свобода. На тази конференция за първи път идеологията на джендъра е критикувана и отречена.

(С големи съкращения от „Правен свят”)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Съдия Генчева ПРАВДАТА каэА
  Эа Българската Самобитност
  Тяло и ДушА…!!!

 2. Напротив Истанбулската Конвенция не протеворечи на конститицията г-жо за това има Член 5 от БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ с който се казва всичко и който гласи, че всички международни актове приети от Република България се изпълняват пред всички вътрешни закони и актове и могат да се прилагат само тези от вътрешното законодателство който не му противоречат къде виждате вие противоречие в КОНСТИТУЦИЯТА. Защо от най високо ниво се опитвате да ЛЪЖЕТЕ хората само защото не са чели и не четат КОНСТИТУЦИЯТА.“

  1. Няма да приемем никакви измислени конвенции на Сорос ако ще звезди да сваляш от небето ! Никой не е по -важен от бългрския народ !
   Взимайте си конвенцията и се разкарайте веднага завинаги !
   Тези номера ги разправяй на баба си !

  2. Проблемът е, че троловете фенове на лaйнените ценности на поръчковия дисидент на луканов – плевнелиев пак ЛЪЖЕТЕ.
   Доказателство е чл. 85 ал. 6).

 3. Г-н Педилимусос,
  Става дума эа
  Българската
  Самобитност,Тяло
  И Душа….
  Мамкати Джендърска
  Дайба…
  А кой ще ражда
  Твоите деца…
  Или искаш края
  На Света

 4. Проблема не е в КОНСТИТУЦИЯТА а в това че всеки договор съгласно Член 5 алинея 4 влизат в сила след РАТИФИКАЦИЯ по законен ред. Каквито съдийте такава и държавата след като не познават ОСНОВНИЯТ ЗАКОН КОНСТИТУЦИЯТА какъв съдия си от групата на ДС ли сте или от групата на гнилите поръчкови ябълки.

  1. Няма закон където да казва че трябва да ставаме джендъри ! НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА !
   А ако се появи ще го отменим барабар с тоя който го е подписал без наше съгласие !
   Ясно ! Аре духай от тука ! Чупка !

  2. Лъжеш неграмотен им6ециле!
   Чл. 85 ал. 6 го доказва.
   Заври си джендърския договор в де6илния и лъжлив евроатлантически 3адник.
   Ако искаш дай на цецо да врътка другия край.

 5. Ще направите внос от други страни.

 6. Тая може да говори много, но в кс седи евроатлантическият българомразец и отказал да се закълне в конституцията, която уж пази филип димитров, назначен щот споделя ценностите за отрепки от поръчковия дисидент на луканов – плевнелиев.

 7. Гузен не гонен бяга.Цялата прас прес квичи.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.