Избиратели на „Има такъв народ”: Василев - премиер е цирк на цирковете!

Снимка: Архив
Депутатите на ИТН влязоха гордо през парадния вход на парламента в началото на 45-то Народно събрание, но сега избирателите им са гневни на проектоправителството и опорките за програма от Слави.

Депутатите на ИТН атакувани със стотици гневни коментари в социалните мрежи

Решението „Добрев” в полза на недоволните

Бъдещи депутати от „Има такъв народ” се оказаха в много конфузна ситуация, след като бяха атакувани директно в социалните мрежи от избирателите си. Броженията в партията на Слави Трифонов започнаха още след телевизионното обявяване на проектокабинета с премиер Николай Василев и плановете за Космоса, приватизацията на ББР и детските таблети.

Избрани за депутати признаха пред „Труд”, че им иде да потънат в земята от срам, но им е било наредено да не подават заявления за напускане на парламента, защото няма да бъдат гласувани. Юристи отбелязаха лаконично, че партийната депеша няма правна стойност, тъй като недоволните може да се позоват на решението на Конституционния съд по казуса за Делян Добрев, в което съдиите казаха, че отказ на Народното събрание да прекрати предсрочно пълномощията на народния представител е противоконституционен.

Новите депутати са подложени на унищожителни критики от симпатизантите на партията. „Не ми харесват предложенията за министри -„Америка за България”, хора на Царчето, ваксинационни зомбита - голямо разочарование”, пишат избиратели.

Николай Василев и и Саня Армутлиева нанасят силни репутационни щети. Хубаво е да се запасиш с доста бомби когато обстрелваш окопите на мафията, но две от тях могат да избухнат в ръцете на Слави Трифонов преди да ги е хвърлил”, коментират във фейсбук под профилите на доц. Андрей Чорбанов и Радостин Василев техни поддръжници.

„Не знам какви ги умувате, но разигравате циркове! Не сме ви длъжни да ви гледаме цирковете и схемите. С нищо не се различавате от другите!”, роптаят избиратели.

Във Фейсбук

Слави оттегли Николай Василев

Ревизира и състава на кабинета

Слави Трифонов освободи от проектокабинета си Николай Василев още преди гласуването в НС. 
Малко след 17.00 часа в четвъртък, Слави Трифонов обяви във фейсбук, че оттегля Николай Василев за премиер. 

„Реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество”, обяви лидерът на „Има такъв народ”. „Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет”, допълни Слави. 

Трифонов обяви пресконференция за днес от 13.00 часа в БТА, на която ще присъства част от политическото ръководство на партията. На нея ще e и Николай Василев, става ясно от съобщението на шоумена във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика