Избирател шамароса зам.-председател на СИК

Буен избирател се сби със зам.-председателя на избирателната секция в шуменското село Капитан Петко и се озова в ареста за хулиганство. След задържането на 37-годишния мъж обаче му е осигурена възможност да упражни своя вот, уточняват изрично от ОДМВР Шумен.

Скандалът се разразил след 10 часа в неделя и по сигнал на полицейския служител пред СИК веднага пристигнал мобилен екип. Изяснено е, че арестуваният влязъл да гласува, но докато си изчаквал реда чул, че зам.-председателя на комисията прави забележка на друг гласоподавател, който придружавал майка си и й обяснявал как да гласува.

37-годишният се намесил и казал на члена на СИК да не прави забележки на хората в селото. Обменили реплики и при възникналото напрежение последвал шамар. След това мъжът ядосан напуснал помещението, без да гласува.

Пристигналият мобилен екип бързо го открил и арестувал за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 325 и чл. 131 т.12 от НК - нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони