Изборът на Тръмп - банкрут за „грантовите“ соросоиди в България

Юджийн Алън ще остане в историята като човека, който е прекарал най-дълго време в Белия дом. Цели 34 години афроамериканецът е иконом на осем американски президенти - от Дуайт Айзенхауер до Роналд Рейгън. Каква е причината първият цветнокож иконом да остане на Пенсилвания авеню от 1957 до пенсионирането си през 1986 г.? Едва ли това се дължи единствено на уменията и на дискретността на довереника на държавните глави на най-могъщата световна сила на нашето съвремие. Макар и с кратка история, Америка дължи своята мощ на традициите, които са отвъд ежедневните противоборства и коварства. Възможността един обикновен американец да спечели доверието на осем от най-могъщите мъже на ХХ век се дължи и на обстоятелството, че обитателите на Белия дом - и демократи, и републиканци, винаги са поставяли интереса на нацията си над дребни политически брътвежи. Заради това само непросветени могат да очакват, че 45-ият президент ще промени кардинално политиката, която Съединените американски щати ще продължат да водят като лидер на световната сцена.

Организираната пропаганда

Ако човек следеше онази част от българските медии, общото между които е не само еднаквата им редакционна политика, но и „грантовата“ им зависимост от американски донори, а формално собственост на няколко олигарси или техни подставени лица, можеше да предположи, че краят на света би настъпил с избирането на мултимилиардера Доналд Тръмп за следващия обитател на Белия дом. Нищо подобно, както и президентът Барак Обама обяви в нощта на вторник срещу сряда - слънцето изгря и след феноменалната победа на републиканския кандидат. Но както още от времената на османското иго по нашите земи българските чорбаджии са били по-предани на падишаха и от башибозушките орди, така и в наши дни „соросоидните“ олигарси, протестъри и „специалисти“ не спираха да затрупват българската аудитория с всевъзможни пъклени сценарии, ако Тръмп вземе, че наследи Обама. И въпреки титаничните усилия на нашенските „медии“ 45-ият президент е точно този, когото менторът на купища преврати, превърналият думата „демокрация“ в омразна за стотици милиони европейци, американци и араби - либералният „терорист“ на модерния свят Джордж Сорос не искаше да е. И ако Тръмп победи въпреки всевъзможните атаки, дирижирани и от последователите на Сорос в САЩ, сякаш родните синове на „грантовата“ демокрация още не могат да възприемат фактите и продължават да сриват авторитета на бъдещия стопанин на Белия дом. Хубавото е, че колкото по-късно разберат лудостта си, толкова по-малка е вероятността да продължат още дълго да се ползват с милионните грантове на американския народ, който избра да го представлява именно Тръмп.

„Американският бизнес се подготвя за период на несигурност“, „Денят, в който целият свят получи сърдечен удар“, „Политическият аутсайдер Тръмп шокира САЩ и света с историческа победа“. Това са три произволно избрани заглавия от сайтовете на „Капитал“, „Дневник“ и „Медиапул“. Първите две издания се издават от олигарха Иво Прокопиев, третото е с главен редактор Стоянка Георгиева, за кратко говорител на кабинета на Иван Костов. И трите издания дължат съществуването си основно на Фондация „Америка за България“, с чиито грантове освен прокарване на строги корпоративни интереси се извършва и тежко изкривяване на медийния пазар у нас. В последните пет години изданията на Прокопиев са получили общо 6 млн. лв. от американски донори, за да се стигне дотам, че да провеждат мащабна кампания по дискредитиране на лидера на най-мощната държава в света. Преди година сайтът на Георгиева пък получи 1 152 600 лв. - по всичко изглежда, за да формира у българската аудитория негативно отношение към „господаря на света“ за следващите пет години.

Сайтът на друг олигарх и подсъдим за неплащането на 63 млн. лв. данъци - финансовия алхимик Огнян Донев - също бе сред основните трубадури на организираната пропаганда срещу Тръмп у нас. И едва ли е случайно – заместник главен редактор на изданието е Иван Бедров, член на настоятелството на „Отворено общество“-България на Джордж Сорос.

„Експертите“ на прехода

Разбираеми са страховете на противниците на Тръмп сред родните „умни“ и „красиви“ соросоиди, известни още като „експертите“ на прехода. Финансирането им може да се окаже скоропостижно прекратено още през 2017 г. или най-малкото драстично намалено. Наред с финансираните с долари на американските избиратели медии бухалки, против Тръмп в надпреварата, а и след победата му продължават да се изявяват и други родни храненици на Сорос. „Ако Тръмп стане президент, ще настане тотална дестабилизация“, обяви гръмко „анализаторът“ Петко Георгиев, но пропусна да декларира как дължи именно на финансиране на американски фондации бизнеса си от последните 20 години - менторство над българските медии.

И друг дължащ кариерата си на Сорос - екологът Юлиан Попов, брат на първия шеф на „Отворено общество“-България Стефан Попов - месеци наред громеше Тръмп заради позицията му срещу Споразумението за климата от Париж. „Победа на критиците на TTIP, феновете на Асандж и Путин и почитателите на ФБР“, гласи траурният коментар на Попов по повод победата на републиканския кандидат. Очевидно силният характер на директора на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми, допуснал продължаването на проверката за нередностите с мейлите на конкурента на Тръмп - Хилъри Клинтън, от времето, в което е била държавен секретар на САЩ, никак не се нрави на софийските псевдоелити.

Наред с Юлиан Попов,сред най-големите критици на действията на независимото ФБР се изяви през последните седмици кандидат-политикът и самопровалил се бивш правосъден министър, основен бенефициент на „Америка за България“ и „Отворено общество“-България Христо Иванов. В навечерието на американските избори Иванов реши, че освен на родната прокуратурат е време да дава „съвети“ и на ФБР, което с разследването си срещу Клинтън „разрушило американската демокрация“. След съкрушителния вторник и избирането на Тръмп известният с доносите си срещу България Христо Иванов побърза да смени позицията си и да лансира тезата, че „неприятният медиен палячо“, „бруталният простак“ далеч не е всичко, което виждат в Тръмп неговите избиратели.

Български хиларистки комитет

Завидни повратливост и самочувствие, които могат да бъдат обяснени единствено с меркантилността на родния либерал-соросоиден „елит“. Очакванията за рязка смяна на „опорните точки“ на Иван Кръстев, Огнян Минчев, Евгени Дайнов и прочие, накара група ентусиасти да създадат група във фейсбук - „Български хиларистки комитет (абревиатурата съвпада със соросоидния Български хелзинкски комитет - бел. Ред.), или кой беше срещу президента Тръмп“. В групата вече има десетки примери за моралния фалит на „децата на капитан Грант“, както е известно лобито на „грантовия“ софийски псевдоестаблишмънт.

И ако фалитът на Прокопиевци, Доневци, Ивановци и прочие засега е морален, но самозабравянето им за ролята, която си въобразяват, че имат не просто у нас, а очевидно и в САЩ граничи с нуждата от психиатрична помощ, съвсем скоро банкрутът ще е и счетоводен.

След като настъпи краят на „Америка за България“ и „Отворено общество“ - България, Съединените американски щати ще продължат да са велика нация. Защото знак, че Юджийн Алън е възможен именно в Белия дом, даде не друг, а лично опонентът на Доналд Тръмп - бившата първа дама Хилъри Клинтън. „Да работим заедно за бъдещето на страната си“, обърна се към Тръмп г-жа Клинтън в първото си изявление след избирането на 45-ия американски президент. И да, американската администрация отдавна няма нужда от клакьорите от софийската канализация, които освен че струват прескъпо, могат да превърнат и най-големия американофил в почитател на Путин.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи