Изграждат канализация в 8 квартала на София

Обектите са част от първия етап на Регионално прединвестиционно проучване за изграждане на канализация.

Стойността на инвестицията е 113 млн. лв.

Финансирането е по ОП “Околна среда”

Започват процедурите за изграждане на канализация в 8 софийски квартала. Това са кв. “Кръстова вада - изток”, кв. “Симеоново”, кв. “Драгалевци”, кв. “Обеля”, кв. “Бенковски”, кв. “Суходол”, район “Банкя” (кв. “Градоман”, “Михайлово”, “Вердикал” и с. Иваняне) и гр. Нови Искър (виж част от схемите).

Обектите са част от първия етап на Регионално прединвестиционно проучване за изграждане на канализация, по оперативна програма “Околна среда 2014 - 2020 г.”, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз.
В рамките на проекта ще бъдат изградени над 113 хиляди линейни метра битова, дъждовна и смесена канализационна мрежа, както и прилежащите към тях ВиК клонове. Предвижда се и възстановяване на настилката след полагане на канализационните тръби.

Стойността на инвестицията е 113 млн. лв., за които Столична община кандидатства за финансиране от ОП “Околна среда”.

Френско-българското обединение “Монисад Банкя” строи ВиК мрежата на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и в село Иваняне за над 56 млн. лв. без ДДС.

Първата копка на обекта ще бъде направена в събота, съобщиха от пиар агенцията обслужваща изпълнението на водния проект “Апра”.

32 хиляди домакинства в София нямат канализация. Проблемът на 98 на сто от тези домакинства ще бъде решен след реализиране на проекта, който ще се осъществява на два етапа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони