10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Интелектуалци издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат

Интелектуалци, професори, академици и родолюбиви организации издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат, съобщиха от ВМРО:

В зала „Овална“ на БЧК се състоя кръгла маса, на която се положиха основите на гражданско обединение за патриотичен гарант. Символ на този гарант е Ангел Джамбазки – евродепутат в сегашния ЕП и заместник-председател на ВМРО. Те единодушно се обединиха около личността и действията на Джамбазки и издигнаха кандидатурата му за предстоящите евроизбори.

На събитието присъстваха интелектуалци, общественици, доценти, професори, неправителствени организации. Част от тях са: Андрей Слабаков, проф. Христо Смоленов, доц. Йордан Панов – човек на годината за 2017, проф. Руслан Костов, доц. д-р Александър Гребенаров, проф. Симеон Ананиев, проф. Ганчо Ганчев, ген. Радослав Пешлеевски, Явор Цаков, Сдружение „Клъстър за зелен транспорт“, „Национален консервативен форум“, „Балкански център за устойчивост и екоинженеринг“ и други.

Присъстващите твърдо застанаха зад идеята, че българската интелигенция е намерила сили и дързост да се противопостави на обезбългаряването. „Да си патриот вече е престижно, обаче, битката сега е по-трудна, защото патриотизмът в Европа носи нова струя, която измества различните функционери да натрапват своите перверзни ценности. Битката за природосъобразност е патриотизмът“, каза проф. Смоленов.

Андрей Слабаков сподели, че с Джамбазки мислят в една посока. „Той се държи изключително достойно в ЕП. Той не забрави едно основно нещо – че е български евродепутат. Първо е българин, после е евродепутат. Затова той трябва да е там и да ни защитава. ЕС е второстепенен. България е готина“, заяви режисьорът.

Акад. Георги Марков също изпрати своите поздравления и подкрепа за Джамбазки.

На кръглата маса беше поканен и евродепутатът Ангел Джамбазки, който каза, че трябва да се поставят аргументирано нашите основни цели. Той се обърна към всички, които го подкрепят и сподели, че на този етап важни теми, по които има нужда от тяхната подкрепа, са именно нулева миграция, затваряне на външните граници на ЕС, политика към новите мюсюлмански общности. През достойни преговори може да се достигне до равновесие. Заместник-председателят на ВМРО подчерта още, че причината за Брекзит е опитът на Брюксел да определя начина на живот на хората във Великобритания.

По време на събитието беше прочетена декларация от името на всички родолюбиви организации в подкрепа на кандидатурата за евродепутат на Ангел Джамбазки. В позицията се казва, че трябва да се отстоява българския интерес в Европа и България да поведе Балканите към една нова Европа. Човекът, който може да го направи е Ангел Джамбазки.

Ето и пълния текст на декларацията:

„Ние, представителите на родолюбиви организации,

Като вярваме, че патриотизмът е обединителна и човеколюбива идея,

уверени, че Европа може да бъде силна, когато е Европа на отечествата,

като не забравяме принадлежността на страната си към Европейския съюз и НАТО,

вярвайки, че България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще,

изповядвайки идеите на просветения патриотизъм,

приемаме следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Възрожденският, европейски патриотизъм е бъдещето на България. Политиката на разума е бъдещето на Европа. Само така Европа все по-малко ще зависи от Изток, или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на фалшивия либерален проект, а на националните си истории и традиции.

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има – това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени, че е носител на християнски ценности и че е място на разум и солидарност, а не на социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа – това е патриотизмът. Затова в предстоящите избори за Европейски парламент ще защитаваме българския патриотизъм. Така ще надградим започналото в последните години обединяване на патриотични, консервативни у нас и ще дадем шанс на патриотизма, разума и евроатлантическата принадлежност да станат единни и силни.

В името на това ние подкрепяме кандидатурата на най-успешния български представител в Европейския парламент – Ангел Джамбазки. И призоваваме всички родолюбци и техните партии и организации да застанат зад неговата кандидатура в една обединена листа.

Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част. Трябва да сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват нейните ценности. И тази граница е България. Ние сме преден пост на цивилизования, правовия свят. И затова нашата отговорност е двойна.

Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си, трябва да попречим на Брюксел в самоубийството на Европа, трябва да спрем заличаването на националните държави, трябва да чуем гласа на народите си, а на чиновниците, трябва да се борим за интересите и на по-малките срещу егоизма на големите, трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа и циганизацията на България.

И трябва да отстояваме българския интерес в Европа! България трябва да поведе Балканите към една нова Европа.

Затова трябва да изберем такива български представители в Европейския парламент, които да защитават и България, и Европа. А не външни интереси.

Да подкрепим Ангел Джамбазки!

Да живее България!“

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Не се и надявай, Джамбазки! Няма го вече Бареков и неговите пари. Пък и какво чухме и видяхме от теб за тези четири години, твоите бивши гласоподаватели?

  2. Кой друг, ако не комплексираните отрепки (или резидент на чуждо посолство)ще почне да издига кандидатури?!

  3. Вярваме в Джамбазки. Той е активен евродепутат за разлика от другите, които се крият като мишки и ядат европари.

  4. Преди работата с религиозните общности у нас, преди патриотичните прояви, свързани с проблемите с Турция и Македония, преди реализацията на политическите програми и повишаване на жизнения стандарт е наложително спешно да се възстанови и защити българското семейство от мъж и жена и се противодейства на либералните „ценности“. които го разрушават и ускорено водят нацията ни до демографска смърт.

    Ако не успеем да възстановим нормалната организация на семейството, след 10-15 години ще сме изчезваща нация и всички други патриотични, родолюбиви и социални завоевания ще са за нарастващото мнозинство чужденци, които демографският вакум принудително ще продължи да засмуква.

  5. Не разбирам… Джамбазки е патриот. Ние не сме…Само той е българин,само той отстоява българския интерес в Брюксел,така ли ? Накачулили са край него хора,от които не очаквах това им поведение.Неговият интерес обаче, е 18000 евро заплата на месец.Това е…Издигайте си го !Но е за ваша сметка.Особено не очаквах от Андрей Слабаков.Лично не го познавам,но го уважавах,явно незаслужено…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.