Издирват осми човек, има вероятност да е оцелял при катастрофата на „Струма“ (ВИДЕО)

Снимка: Булфото

Оцелял твърди, че осем човека са се спасили

Разследващите у нас работят по версията за осми човек, който има вероятност да е оцелял от трагичния инцидент на магистрала "Струма" с автобуса с македонска регистрация. Един от свидетелите неколкократно е потвърдил, че осем души са се спасили. Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От общо 52 пътници, 44 са починалите, а 7 в болница, но един от оцелелите, който е счупил прозореца на автобуса, за да са измъкнат, е бил категоричен в показанията си, че общо 8 човека са се спасили. Милева все пак уточни, че може да се касае за недобър спомен от свидетеля.

Телата на загиналите в катастрофата са 44. Граничният контрол е фиксирал 52-ма, включително шофьорите. Остава версията, че някой от пътниците се е прикачил в някой от четирите автобуса на фирмата, които са пътували заедно, допълни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Разследващите обясниха, че има разпитани свидетели, които са казали, че по време на почивката на бензиностанцията, част от пътниците са се разменяли по автобусите.

Този трагичен инцидент доведе до решение на главния прокурор още днес да разпореди проверка на Върховната административна прокуратура, която от своя страна да извърши проверка по реда на надзор за законност на пътната сигнализация и пътната маркировка на магистралите и първокласните пътища на територията на цялата ни страна, заяви Милева.

В хода й ще бъдат привлечени както наши, така и международни експерти, както и експерти от НПО. Ако се съберат достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, материалите от нея ще бъдат изпратени на Върховната касационна прокуратура, която ще потърси наказателна отговорност на виновните длъжностни лица. При установяване на извършени нарушения, материалите ще бъдат изпратени на Министерски съвет, тъй като изпълнителната власт следва да осъществи своите правомощия и задължения по закон, уточни говорителят на главния прокурор.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/595791725083505

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България