Издириха водач, причинил средна телесна повреда на 69-годишна жена

Снимка: Архив

Шофьорът твърдял, че не усетил да е ударил нещо

Полицията в Попово издири водача, който блъснал самоделна ръчна количка и ранил 69-годишна жена, но напуснал мястото без да спре и да окаже помощ. Инцидентът е станал на 13 октомври към 19 часа близо до град Попово. Жената тикала по шосето количката с царевица, която била събрала от полето, когато насрещно идващ автомобил насмел самоделното товарно средство и то я блъснало. Пенсионерката изхвърчала встрани и при удара бил счупен кракът й. Минаващи по-късно хора видели преобърната количка и намерили изпадналата в безпомощност жена, която е откарана в болницата в Търговище.

След издирвателни мероприятия, включващи прегледи на записи от камери, проверки на коли и шофьори, е установено, че колата, която е причинила инцидента, е „Фолксваген Голф“.

Автомобилът се водел на един човек, но се ползвал от 57-годишен мъж от село Зараево, който го купил, но не го прехвърлил. Той твърдял, че въобще не бил разбрал да е блъскал нещо, още по-малко човек, затова не бил спрял. Като се прибрал, видял, че предницата на колата е ударена и се бил чудил къде и как е станало.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при нарушаване правилата за движение.

Коментари

Задължително поле