Иззеха неправилно съхранявани 396 кг млечни продукти и 804 литра бутилки вино

Съвместна операция за недопускане на разпространението и продажбата на фалшиви и неотговарящи на стандарта стоки проведоха вчера полицаи от ОДМВР Хасково със служители на ОБДХ, НАП и АМ в склад за продажба на млечни продукти на булевард „Съединение“ в областния град.

Служителите констатирали в обекта, стопанисван от ЕТ, че не притежава Удостоверение за регистрация по Закона за храните. В неработеща хладилна камера са намерени да се съхраняват 396 кг млечни продукти, за което ще му бъде съставен акт. В обекта не е открито работещо фискално устройство и няма наличен кочан за издаване на касови бележки от извършени продажби. Съставен е протокол, предхождащ акт и запечатване на обекта. В склада са открити и 804 литра бутилки с мирис и характеристика на вино, за което собственикът не е представил необходимите документи. Червеникавата течност е иззета от служители на АМ. Работата по случая продължава.

49-годишен мъж е задържан за кражба от хижа. Вчера полицаите от РУ Димитровград са получили съобщение за проникване в ловната хижа в квартал „Черноконево“ в града. Начина на проникване бил чрез чупене на прозорец. Задържаният задигнал хранителни продукти.

Коментари

Задължително поле