Иззеха 57 кг месо от магазини при спецакция в шуменско село

Снимки: ОДМВР-Шумен

На негодно месо в магазини и наркотици се натъкнаха полицаи при специализирана операция срещу битовата престъпност в шуменското село Ивански. В нея са участвали, освен служители на Икономическа полиция към ОДМВР-Шумен и инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните. При проверка в 2 търговски обекта са намерени 57 кг. негодно за консумация месо, която ще бъде унищожено, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

След проверките е образувано и досъдебно производство за държане на амфетамини срещу 31-годишния Милчо А. от селото. Наркотичното вещество към 1 грам е открито и иззето при претърсване в дома му. Тест е установил, че веществото е амфетамин и той е арестуван за едно денонощие, уточняват от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Образувано е било бързо производство и за незаконно придобиване на дърва за огрев без редовно позволително. Незаконната дървесина за огрев е иззета от дома на Георги Н./56г./ от село Ивански.

По време на специализираната операция са били създадени 4 контролно-пропусквателни пункта в селото, проверени са 64 автомобила, установени са 75 нарушители на скоростта през селото.

Коментари

Задължително поле